Ez legális megoldás?
Nos, akkor tegyük a helyére itt dolgokat...:
Legális? : NEM !
Be tudod-e aktiválni úgy ahogy az eladó mondja? : NEM !
Ugyanis ez egy OEM változat, ami azt jelenti hogy csak 1 db számítógépen használható. Az aktiválási procedúra alatt -akár telefonon akár az Interneten keresztül csinálod- a CD kulcs párosodik a az alaplap Hardver ID -jével és ez alapján egy speciális algoritmussal generál egy kódot, ami tárolásra kerül a Microsoft szerverén.
Ha ez az OEM rendszer telepítésre kerül egy másik számítógépen, akkor annak más lesz a hardver ID-je így az Ms szerveren tárolt kód nem fog egyezni, ÍGY A TERMÉKAKTIVÁCIÓ MEG FOG HIÚSULNI!
Mivel, ennek a terméknek a matricája egyszer már fel volt ragasztva egy laptopra, így több mint valószínű, hogy be is volt aktiválva. Szóval a Vaterán az eladó nem gyengén hülyére vesz mindenkit, aki laikus hozzá.
Utolsónak:
És ha mondjuk nem volt beaktiválva?
Kedves kérdező!
Nemigazán ajánlom ezt a vásárlást mivel ha megnézed a képet ott a serial kulcs lefényképezve!!! Az utolsó karaktert hiába takarta le nekem simán sikerült kiolvasnom, és valószínűleg nem én vagyok az eggyetlen akinek ez sikerült!
Ne értsd félre én nem használnám a kulcsot mivel a Linuxnak nemigazán tudnám beadni:).
Azt kétlem, akkor miért ragasztotta volna fel?
Amúgy meg, ha operációs rendszerrel együtt vette, akkor sok gyártó alapból beaktiválja, ezt nevezik előtelepített rendszernek.
Én minden esetre nem vállalnám be ennek a rizikóját..
Ha jogtiszta rendszert akarsz olcsón, Vegyél inkább Vista -t, itt most bagóért beszerezheted, és tuti Original csomagolás:
09:57 -nek:
-----------
Egy Windows CD kulcs 5 x 5, és az utolsó öt szerintem nem látszik sehogy sem. Bár így is nagy hülyeség volt az eladótól, hogy nem satírozta ki teljesen a fényképen.
De mint már fent is kifejtettem, nem ez itt a legnagyobb probléma...
P.O.C.-nak:
Bocsi de véletlen elfelejtettem hogy a kód 5x5 nem 4x5. :(
Am. 9:57 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!