Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez legális megoldás?

Ez legális megoldás?

Figyelt kérdés

[link]

Ezzel e megoldással legális XP-t szerez az ember?

2010. júl. 29. 22:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ja azt elfelejtettem írni hogy a kukájukból :D szeméttárolójukból amit kidobnak azt szedem össze
2010. júl. 29. 23:13
 12/25 bp1985 ***** válasza:
Igazából nemn tudom, hogy másolt játékot leszednek e, de hivatalosan ezt is le kéne, mivel illegális ez is. De ha valakinek van kedve, olvassa el, keresse meg ezt a részt neten, vagy telepítés közben. Mivel nem megveszed magát az oprendszert, hanem csak 1 licenszt veszel.
2010. júl. 29. 23:42
 13/25 P.O.C. ***** válasza:

Nos, akkor tegyük a helyére itt dolgokat...:

Legális? : NEM !

Be tudod-e aktiválni úgy ahogy az eladó mondja? : NEM !

Ugyanis ez egy OEM változat, ami azt jelenti hogy csak 1 db számítógépen használható. Az aktiválási procedúra alatt -akár telefonon akár az Interneten keresztül csinálod- a CD kulcs párosodik a az alaplap Hardver ID -jével és ez alapján egy speciális algoritmussal generál egy kódot, ami tárolásra kerül a Microsoft szerverén.

Ha ez az OEM rendszer telepítésre kerül egy másik számítógépen, akkor annak más lesz a hardver ID-je így az Ms szerveren tárolt kód nem fog egyezni, ÍGY A TERMÉKAKTIVÁCIÓ MEG FOG HIÚSULNI!

Mivel, ennek a terméknek a matricája egyszer már fel volt ragasztva egy laptopra, így több mint valószínű, hogy be is volt aktiválva. Szóval a Vaterán az eladó nem gyengén hülyére vesz mindenkit, aki laikus hozzá.

2010. júl. 30. 06:49
 14/25 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

És ha mondjuk nem volt beaktiválva?

2010. júl. 30. 07:51
 15/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nemigazán ajánlom ezt a vásárlást mivel ha megnézed a képet ott a serial kulcs lefényképezve!!! Az utolsó karaktert hiába takarta le nekem simán sikerült kiolvasnom, és valószínűleg nem én vagyok az eggyetlen akinek ez sikerült!

Ne értsd félre én nem használnám a kulcsot mivel a Linuxnak nemigazán tudnám beadni:).

2010. júl. 30. 09:57
 16/25 P.O.C. ***** válasza:

Azt kétlem, akkor miért ragasztotta volna fel?

Amúgy meg, ha operációs rendszerrel együtt vette, akkor sok gyártó alapból beaktiválja, ezt nevezik előtelepített rendszernek.

Én minden esetre nem vállalnám be ennek a rizikóját..

Ha jogtiszta rendszert akarsz olcsón, Vegyél inkább Vista -t, itt most bagóért beszerezheted, és tuti Original csomagolás:

[link]

2010. júl. 30. 09:57
 17/25 P.O.C. ***** válasza:

09:57 -nek:

-----------

Egy Windows CD kulcs 5 x 5, és az utolsó öt szerintem nem látszik sehogy sem. Bár így is nagy hülyeség volt az eladótól, hogy nem satírozta ki teljesen a fényképen.

De mint már fent is kifejtettem, nem ez itt a legnagyobb probléma...

2010. júl. 30. 10:03
 18/25 anonim ***** válasza:

P.O.C.-nak:

Bocsi de véletlen elfelejtettem hogy a kód 5x5 nem 4x5. :(

Am. 9:57 vagyok.

2010. júl. 30. 10:08
 19/25 Oberle Gábor ***** válasza:
Azt senki sem mondta, hogy ez egy XP HOME EDITION! Vagyis egy nagyon gagyi, lebutított operációs rendszer! Ne vedd meg, inkább vegyél Professional-t vagy amit fentebb ajánlott valaki egy Vistát! Mondjuk a géped hardvereiről nem tudunk semmit... Ha nagyon gyenge a gép, akkor még lehet, hogy egy Win 98 SE vagy ME jobb rá, bár már régi rendszerek... (Esetleg Win 2000)
2010. júl. 30. 12:01
 20/25 anonim ***** válasza:
Gábor: a Home Edition is majdnem olyan mint a Professional csak otthoni változatra tervezték.Attól még nem lebutított.Vistát semmi képp ne!Látszik, hogy nem ismered a Windows-okat, ugyanis a Vista egy bukás volt.Akkor inkább már Win7 ha erősebb géed van.
2010. júl. 30. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!