Egyes számítógépes programok (Steam, Origin, MS Word) nem indulnak el. Mi lehet a hiba?
Olyan hibába ütköztem, hogy a fentebb említett programok nem hajlandóak elindulni. Kétszer rákattintok a Steam-re mondjuk, viszont nem történik semmi. Feladatkezelőt néztem, ott sem fut, tehát nem ott van a hiba.
Viszont az Origin, illetve a Steam elindítható, ha rendszergazdaként futtatom, azonban a MS Word még így sem.
Ez a hiba azután lépett fel, miután egy CCleaner rendszerleíró-tisztítást, lemezkarbantartást, illetve optimalizálást csináltam, majd újraindítottam a gépet.
Mi lehet a megoldás?
Köszönöm a választ.
Egyértelműen gondoltam, hogyy a CCleaner csinált valamit, azért írtam bele a kérdésbe. A rendszerleíró-tisztítóját használtam, nem a "Takarító" funkcióját.
A rendszerleíró érvénytelen elérési utakat töröl, és úgy tűnik, mintha az adott programoknál is hiányozna.
Nyilván letörölni mindent, majd újratelepíteni lenne a legegyszerűbb, csak ez több száz GB-ot foglal magába, ami nem lenne kevés idő.
Ezért lennék kíváncsi valami másféle megoldásra, ha valaki már találkozott volna ilyen esettel.
Nincsen mentésem róla sajnálatos módon.
Még rendszer-visszaállításra gondoltam, azonban a Windows frissítés miatt az sincs
Egyéb ötletek?
Köszönöm a válaszaidat. Nem volt mentés, ki volt kapcsolva. Évekig használtam ezen opcióját a CCleaner-nek, eddig nem volt vele gond, így nem volt bekapcsolva ez a beállítás.
Formáztam a gépet, már úgy sem ártott neki.
Szép napot!
Ha már gyalultad, akkor mimdegy...
De a helyedben én először megpróbáltam volna a hibásan működő programokat újratelepíteni, jó esetben az visszaírja a registrybe a szükséges bejegyzéseket.
A CCleaner meg az utóbbi fél-egy évben már nem az a megbízható és biztonságos szoftver, mint ami előtte volt. A szemét eltávolítására még talán alkalmas, de a registryt nem engedném neki buherálni. Arra még mindig a jó öreg, Jouni Vuorio-féle RegCleanert használom, azzal évtizedek óta semmi gond - persze csak ésszel...
Köszönöm az információkat!
Formáztam, mert már ráfért. Újratelepíteni a programokat szerintem ugyanannyi időbe telt volna, mint a formázás, illetve a mentések oda-vissza helyezése, mert sem a Steam-es, sem az Origin-es, sem a többi hasonló szoftver alatt futó játék nem akart indulni (ezek újratelepítése rengeteg idő lett volna szintén, több 100 GB), illetve ugye a Miscrosoft alkalmazásai sem.
Most már én sem használom a CCleaner-t, ezzel lehúzta a rolót.
Köszönöm válaszod, szép délutánt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!