Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem válaszolnak mindig...

Miért nem válaszolnak mindig a programok?

Figyelt kérdés

Van a Popcorn Time és be akartam zárni a filmet erre nem válaszol, feljött a kis ablak zárja be a programot.

A másik program pedig a Kodi elkezdek nézni rajta filmet Mozicsillagról nagyon nehezen indul el a videó néha még nem válaszol a a program, van mikkor magához tér pár perc után, volt már olyan is hogy egyik este néztem róla filmet de elaludtam és másnap visszalépek a Kodiba nem válaszol és egyből be záródik, de már volt olyan is nézem a filmek és kilép a filmből.

Volt itt nálam ismerősöm és gyorsan mutatni akartam neki pár torrent lejátszó programot kodi Popcorn Time, Powder Player, Stremio, Ace Pleyer, 4K YouTube to MP3, 4K video Downloader és olyan lassan indultak el mintha P4-s gépem lenne, máskor jött unokaöcsém mondom neki nézed milyen lassan indulnak el erre egyből elindultak.

Rossz a gépem?

Gép adatai:

TÁP: FSP 400W HEXA

Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)

Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz

Videokártya: Sapphire Radeon RX 550 PULSE videókártya, 2GB, 128-bit

Ram: 8GB DDR3

SSD: Adata 128 GB

Merevlemez: Toshiba 1TB

Merevlemez: WD 1TB

22x dual layer DVD író

2020. ápr. 30. 16:53
1 2 3
 1/23 Mr. V. ***** válasza:

Pont a lényeget, a rendszer típusát nem írtad.

Ha W10, W8, akkor épp elég a RAM, mert a gép indulása után 3 feletti RAM már el is fogy. Nálam 1 átlag böngésző akár 8GB RAM-ot is megeszik. De pl. Explorer 115MB és ez még csak Win7 adat, viber 300MB.

Javaslom e vírus/kémprogram irtók egymás utáni lefuttatását:

AdwCleaner

ZHPCleaner

Combofix (vagy ha nem fut újabb rendszeren, akkor TrendMicro Housecall nevű 1x futtatós vírusirtó)

Elvileg ha ezek találnak dolgokat, lehet megoldják a problémát. De amúgy feladatkezelőben érdemes még megnézni, hogy amikor mondjuk ilyen hibaüzenet van, akkor ne nyomj rá, csak indítsd a feladatkezelőt és nézd meg, mi terheli a gépet.

2020. ápr. 30. 17:07
 2/23 A kérdező kommentje:
Windows 10 HOME 64 bit
2020. ápr. 30. 17:09
 3/23 Dongaben ***** válasza:

Egy kérdés, mielőtt butaságot írnék. :)

Mennyi a szabad hely a rendszer meghajtón?

2020. ápr. 30. 17:12
 4/23 A kérdező kommentje:
63,0 GB szabad, méret: 118 GB
2020. ápr. 30. 17:15
 5/23 Dongaben ***** válasza:
RAM bőven elég, tárhely van...akkor a vírusirtó eredménye lehet mérvadó. Ha nem talál semmit, akkor célszerű újra telepíteni a rendszert. (Tisztán.) A rendszer meghajtóról előtte minden fontos dolgot lementeni.
2020. ápr. 30. 17:31
 6/23 Dongaben ***** válasza:
Ja, még valami: Ha nincs NET kapcsolat, akkor is lefagy a gép? Ezt még érdemes megnézni újrahúzás előtt.
2020. ápr. 30. 17:35
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
#1 What?!?!? Ha 8GB nem elég a Win10-nek, akkor én vagyok a világ legnagyobb laposföldelmélet-hívője (ami nyilván nem igaz) :D Azért ne túlozzunk, 8GB RAM-al már egyáltalán nem kell aggódni azon, hogy kifogysz-e a RAM-ból (max akkor, ha dolgozol vele, vagy komolyabb játékokban gondolkozol). Amit viszont a kérdező leírt az piskóta, még 40-42%-ig sem szabadna eljutnia a RAM-kihasználtságnak. Általában 5Yt lap, 1FB lap (Firefox-ban) és egy LoL kliens kell nálam ahhoz, hogy 42% fölé ugorjak (olyan 45-50% köré). Ezért mondom, én nem aggódnék azon, hogy kevés a RAM, alap esetben sosem fogod még az 50% kihasználtságot sem megközelíteni.
2020. ápr. 30. 17:41
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Kodek pack amúgy lent van az említett programokhoz? Milyen kódolású filmekről van szó? Lehet az miatt is kifagyhat, hogy nincs lent a HEVC kodek pack, miközben HEVC-kódolású (h.265) anyagot nézel.

Ha pedig lassan indul el, az megint más tészta. A proci nem pörög túl? Bár erre kevés esélyt látok, de ki tudja.

Szabálytalan leállás (áramszünet miatt mondjuk) nem volt? Bármi, ami okozhatott valami bajt a rendszerben?

Illesztőprogramok rendben vannak (biztos ami biztos alapon).

Az SSD állapota? HD Sentinel-el érdemes lenne rákukkantani az SSD-re, de akár a másik kettő merevlemezt is ellenőrizhetnéd. Ha már SSD, az AHCI mód engedélyezve van? TRIM parancs működik? Ezt a HD Sentinel írni fogja, AHCI módot pedig a BIOS-ban tudod megnézni, hogy aktív-e. Hirtelen ennyi jut eszembe.

2020. ápr. 30. 17:48
 9/23 A kérdező kommentje:

# 8 "Milyen kódolású filmekről van szó?"

Nem tudom, a Kodi Mozicsillag videómagosztókról játssza le a filmeket ott szokott csak baj lenni, vagy el se indul a film vagy szaggat, de már volt régebben hogy a gépről játszódtam le sorozatot amit az nCore-ról töltöttem le (Hetedik mennyország) és el kezdett szaggatni, de ha VLC-be játszódtam le semmi gond.

"A proci nem pörög túl?)

Nem.

"Szabálytalan leállás (áramszünet miatt mondjuk) nem volt? Bármi, ami okozhatott valami bajt a rendszerben?"

Pár honnapja volt, de nem volt semmi hiba utána.

"Illesztőprogramok rendben vannak (biztos ami biztos alapon)."

Igen.

"Az SSD állapota? HD Sentinel-el érdemes lenne rákukkantani az SSD-re, de akár a másik kettő merevlemezt is ellenőrizhetnéd. Ha már SSD, az AHCI mód engedélyezve van? TRIM parancs működik?"

100%

HDD-knek van bár bajuk már nincs meg az 1000 nap élettartama.

2020. ápr. 30. 20:04
 10/23 A kérdező kommentje:

"TRIM parancs működik?"

Igen.

SSD 100% és a HDD-k is, de az egyiknek volt a teljesítménye 98% de vissza ált már 100%-ra, a másik HDD SMART-nál vannak hiba jelzések pár éve már.

Úgyhogy szerinted mit kellene cserélni benne?

Vagy teljesen új gép már? Mert elavult az 5 éves gépem.

Videokártyát nem olyan régen vettem bele de nem segített.

2020. ápr. 30. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!