Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az, hogy sok ember...

Miért van az, hogy sok ember úgy véli, hogy a Windows XP a legjobb operációs rendszer?

Figyelt kérdés

Íme itt 10 ok, hogy ezt megcáfoljam:

1.) Az Xp a két magos gépeknél csak egy processzor felhasználására képes(Az XP megjelenésekkor 2002ben még híre sem volt a Dual Corenak)

2.) Az Xp 1,5 GB RAM memóriát tud csak mozgósítani.

3.) XP-n nincs Jump List menü

4.) nincs Otthoni csoport

5.) Nem kompatibilis az érintőképernyőre

6.) A biztonsági rendszere könnyen áttörhető kémprogramokkal

7.) Nem 3D-sek a gombok

8.) Az ablakok közti gyorsnézet váltás átláthatatlan

9.) Az Xp lefagy a Visa vagy a Win 7 nem

10.)Nincs Aero glass felület...

Ezek az okokat végigolvasva használnál-e XP-t és miért?

2010. júl. 28. 19:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

20:04 válaszolónak:

Nem is a gyenge gépesekra vagyok kiakadva hanem azokra akiknek kb 800 eurós gépük van meg egy XP-jük "me az jó!"

2010. júl. 28. 20:07
 12/23 anonim ***** válasza:

az leeht hogy őskövület, de még mindig használható!

ez olyan mintha azt a karnád mondani hogy fa helyett használjunk elektromos berendezéseket a tábortűznél....

lehet hogy jobb lenne, de feleslegesnek gondolná mindenki, hiszen a fát már bagyon rég óta használják....

2010. júl. 28. 20:08
 13/23 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az emberek sokszor félnek az újtól ,és lehet, hogy nem minden esetben de igen gyakran a jótól is!
2010. júl. 28. 20:09
 14/23 anonim válasza:

Az iskoláknak nincs pénze új gépekre, legtöbb helyen Celeron van 256-512MB RAM-al, az XP-nek még elég, de 7-esnek már kevés.

Nálam az a gond, hogy Win7-et adtak a laptophoz és nem ismeri fel a vga-t az XP, hiába próbáltam ki több drivert, nekem ez nem is lenne gond, szeretem a 7-est, de anyukám is használja a gépet és ő tanfolyamra jár ahol XP-t használnak és az otthoni feladatokat csak XP-vel tudja megcsinálni, így marad az XP emulálása VirtualBox-ban.

2010. júl. 28. 20:20
 15/23 anonim ***** válasza:

"Az XP EGY ŐSKÖVÜLET!!"

Az. Ettől még az egyik legjobban használható operációs rendszer.

2010. júl. 28. 20:21
 16/23 anonim ***** válasza:
Az a helyzet hogy az XP azt tudja amit kell, és ezért minek váltsak más op. rendszerre?
2010. júl. 28. 20:24
 17/23 anonim ***** válasza:

9.) Az Xp lefagy a Visa vagy a Win 7 nem

Még ha így is lenne..

Az aeroról meg annyit hogy rohadt fontos anélkül élni se lehet.. ;)

2010. júl. 28. 21:08
 18/23 P.O.C. ***** válasza:

Nos, ugyan valóban még mindig nagyon jól használható rendszer. De valamit ne fejtsünk el: Megjelenésekor (2001 tele) ugyan olyan köpködésnek volt kitéve, mint a Vista, sokan szinte azonnal visszarakták a Win 98 SE-t, mert sok programmal nem volt kompatibilis és a játékok is elég szépen rángattak alatta. Igazából a második javítócsomag (SP2, 2004 tavasza) varázsolt belőle igazán használható stabil rendszert.

Ami a Windows Vista-t illeti, dettó ugyan ez volt. Csak sajnos ennek már nem adtak második esélyt a felhasználók, hanem sírva rohantak vissza az XP karjaiba. Pedig Vistából is kijött már az SP2 azóta, és igen stabil kis rendszerré nőtte ki magát. A Windows 7 az egyetlen kivétel, hiszen az tényleg nagy sikert aratott.

Megszoksz vagy megszöksz alapon, előbb utóbb minden felhasználó szépen át fog térni az XP-ről újabbra a következő indolok miatt:

1.) A Microsoft 2014-ben végleg megszünteti a terméktámogatást. Már most sem érhető el rajta a Windows Media Player aktuális változata.

2.) Egyszer mindenki lecseréli a jelenlegi ócskavasát amin csak az XP fut el.

3.) Megnő az alkalmazások memóriaigénye, a Windows XP maximálisan csak 4 Gb memóriát tud kezelni, amibe minden beletartozik. (Ez azt jelenti ha valakinek van egy 1 Gb-os VRAM-al rendelkező video kártyája van már csak 2,9 Gb RAM-ot fog látni az XP). Létezik ugyan 64-bites XP, de a támogatás már 2 éve megszűnt szinte használhatatlan és instabil.

4.)Az XP csak max DirectX 9.0c futtatási környezetet ismerik. A játékosok be fogják látni a DirectX 10-11 előnyeit, kiváltképp akkor, ha játékfejlesztők már csak ezekre platformokra fognak fejleszteni.

5.)Az XP sokkal többet omlik össze biztonsági problémák miatt, miatt mint a Vista vagy a 7. Ez annak köszönhető ez utóbbi sokkal biztonságosabb (User Account Control, kétirányú tűzfal, újratervezett csoportházrend, a kritikus beállítások csak rendszergazda módban változtathatók meg, stb..)

2010. júl. 28. 21:15
 19/23 anonim ***** válasza:

Nemm véletlenül tíz éves már az Xp, és még mindig a legnépszerűbb. Talán azért van, mert a microsoft nem tudott hasonlóan nagy fejlesztéseket véghezvinni a Vistában, a 7-t pedig csillagászati áron adják, ezért sokan maradnak XP-n, amíg tehetik.

A kérdésekez megválaszolták, kiegészítésként:

1) kimerítették előttem

2) a 32bites win 7 is csak 3 vagy 4 GB RAM-ot tud kezelni, és létezik 64 bites XP, ami e tekintetben ugyanarra képes.

3) programokkal minden megoldható

4) minek?

5) mert minden magyar suttyónak telik érintőképernyőre...

6) mert a win 7 nem? Erre vannak az egyéb biztonsági programok.

7) skinek nem léteznek?

8) volt idő megszokni

9) XP-n nekem egy fagyásom volt 10 év alatt, az is egy roncshalmaz gépen, ami már alkatrésznek sem jó.

10) Aero glass nélkül nem lehet létezni? Tálca létezik, csoportosítani lehet, és elvileg a magyar emberek 95%-a meg tud olvasni, ha ki akar igazodni az ablakai közt.

És, amiért én nem térnék át win 7-re:

- sok gyártó nem adott ki hozzá drivert, így egyes gépeken használhatatlan

- aránytalanul nagy hely és erőforrásigény

- túl nagy hangyúly volt a dizájnon a használhatóség meg a teljesítmény rovására

2010. júl. 28. 21:25
 20/23 anonim válasza:

21:25:

Te nem a Vistára gondolsz véletlenül?

Nálam a 7-es telepítés után mindent felismert, egyből ment a WiFi és a régi webcamerám, amit 2005-ben vettem, az XP-n drivert telepítés után volt csak hajlandó működni, az most gond nélkül elindult 7-esen.

Windows 7-et könnyebb kezelni, szerintem.

2010. júl. 28. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!