Egy Linux-os kezdőnek milyen linuxos felületet ajánlanátok? Milyen tanácsaitok lennének a kezdéshez?
ArchLinux, hogy a hülyeségektől (újratelepítem, nextnextfinish telepítés és hasonlók) minél előbb megszabadulj. Ráadásul ott minden alapbeállításokkal települ, tehát a testre szabás a te dolgod, megtapasztalhatod, mi mennyire és mekkora befektetések árán konfigurálható.
Én próbálkoztam KDE-vel, a 3.5 sokáig futott, a Plasma már nem tetszik. Futtattam GNOME-ot. A 2.x sorozat teljesen korrekt volt, a 3.x már annyira nehezen testre szabható, hogy dobtam. Használtam MATE-t, ez a Gnome 2.x forkja, jó lesz, de még kiforratlan. Használtam XFCE-t, most is ez megy. Elegáns, nincs útban és olyan mértékben konfigurálható, ahogy szeretem. Próbáltam EDE-t. Annyira nem vagyok antik, hogy az kelljen, de egyébként mint a villám. És próbálkoztam a különböző WM-ekkel. Még TWM-mel is. Na, az volt az igazi sajtreszelőn gitározás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!