Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy Linux-os kezdőnek milyen...

Egy Linux-os kezdőnek milyen linuxos felületet ajánlanátok? Milyen tanácsaitok lennének a kezdéshez?

Figyelt kérdés
Szeretném leváltani a Windows-t a gépeimen, de minél jobban beleástam magam a kérdésbe, annál nagyobb bennem a zűrzavar a kérdésben.

2020. máj. 2. 20:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
Ki kell próbálni és ami jobban tetszik.
2020. máj. 2. 20:20
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Felteszel szepen egy Debian-t, es eloszor kiprobalod milyen mondjuk Gnome-mal. Ha nem tetszik, felrakod ra a KDE-t, vagy a xfce-t. Ha az se, akkor az LXDE-t.

De mielott nekiallsz gyalulni mindent, felteszel a windowsodra egy Virtualboxot, es abban probalod ki a linuxot. Ha soha eletedben nem lattal meg olyat kozelrol, ne ugorj bele fejest.

2020. máj. 2. 21:00
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen mindegy , alapvetően valami Debian alaput mert arra sok a leírás.

Innentől mindegy mert nagy eltérés nincs. A grafikus kezelőfelület cserélhető így ha egyik nem tetszik másikat használod akár óránként valtogatva az se gond.

Én az ubuntunal maradtam mert sok leírás van de a kék képernyő nem tetszik így mate desktopot használok, mondjuk nem igazán jellemző hogy sok programot használok a mate felületen mert 99 százalékban a terminált használom .

De a zöld tetszik :)

2020. máj. 2. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kék képernyő helyett a pirosat akartam írni :)
2020. máj. 2. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kék képernyő a Windowsban nem tetszik :)
2020. máj. 2. 22:45
 6/11 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
70%

Átlag felhasználónak kb. pont ugyanúgy működnek, mint a Windows. Válassz egyet a népszerűbbek közül, fel lehet őket telepíteni pendrive-ra is, így könnyen le tudod őket tesztelni. Pl.:

Debian

Solus

Fedora

2020. máj. 3. 06:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én első sorban a linux mint valamelyik verzióját javasolnám,gépeid teljesítményétől függően.

[link]

Persze vannak más disztrok is,KDE,Gnome ,stb felületekkel,de megismerkedni a linuxal véleményem szerint a mintel érdemes kezdeni.

2020. máj. 3. 07:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezdéshez Linux Mint Cinnamon,MATE,Xfce felülettel minddel szép és egyszerű.Az Xfce egy kicsit fapadosabb mint a többi.

Vagy Ubuntu 18.04.4 (a legújabb 20.04-gyel még lehetnek problémák,várd meg a 20.04.1-et).

Esetleg Xubuntu (Xfce felületű stabil Ubuntu variáns).

Természetesen bármelyikből a 64-bit-es verziót (van amelyikből már nincs is más).

2020. máj. 3. 08:10
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Debian alapút, vagy magát a Debiant, attól függ, hogy mit szeretnél. Ha le akarod egyszerűsíteni a dolgod, akkor pl az Ubuntu minden igényt kielégít. Ha kicsit szeretnél foglalkozni is a rendszerrel, akkor Debian, a felület pedig egyéni ízlés kérdése. Gnome, KDE erőforrás-igényesebbek, Mate, Cinnamon, LXDE, XFCE és még számos lehetőség, de egyébként majd' mindegyik testre szabható, csinosítható, már ha valakinek ez a célja.

Ha maga a Linux érdekel, a grafikus felület mellett barátkozz meg a terminállal, legalább ikon-szinten ;)

Manapság nincs nehéz dolgod, rengeteg tutorial, leírás van neten magyarul is, azért ne rettentsen el túl hamar a dolog, sok minden bonyolultnak tűnhet, de szinte mindig rájössz, hogy nem is volt az. Ha viszont Windows-zal vonsz párhuzamot, csalódni fogsz.

2020. máj. 3. 08:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. máj. 3. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!