Windows 8.1-re szeretnék váltani de arra csak 2017es amd driver van. Ha azt felrakom az is jó?
Az is jó, persze.
De Win 8.1 alatt nem lesz Directx 12 támogatásod
Fel lehet rakni a Windows 7-es driver-t is Windows 8.1-re, jelenleg én is úgy használom és egyenlőre nem ütköztem semmilyen hibába. Ennek a menete, pedig:
1. Letöltöd a Windows 7 64-bit-es drivert.
2. Elindítod a telepítést, ami kicsomagolja a driver a C:\AMD mappába.
3. A kicsomagolás után elindul a telepítő és egy kompatibilitási hibával kilép. (Itt jön a trükk)
4. Az eszközkezelőben megkeresed a videokártyád és jobb klikk, illesztőprogram frissítése, majd betallózod a "C:\AMD\Win7-Radeon-Software-Adrenalin-2020-Edition-X.X.X-XY\Packages\Drivers\Display\W76A_INF" mappát és megvárod, amíg végez a művelettel.
5. Ha végzett akkor elnavigálsz ide "C:\Program Files\AMD\CCC2\Install" és megnyitod a "ccc2_install.exe" nevezetű fájlt, ami telepíti a Radeon beállításokat/software-t/vezérlőpultot.
6. Ha ez kész akkor a start menüben megkeresed a Radeon Software-t és elindítod. Elsőnek neked kell elindítanod, hogy bekonfigurálja magát és a konfigurálás után mehet az újraindítás.
Forrás: [link]
Nekem azért volt erre szükség, mert a GPU méretezés nem működött a Windows 8.1-es driver-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!