Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha Kali Linuxra felrakom az...

Ha Kali Linuxra felrakom az nVidia drivert, akkor adni fog végre képet a monitorom, ha a 1050 ti (Asus phoenix) - omról bootolok be?

Figyelt kérdés

Ha a videó kártyámról bootolom be a Kali Linuxot, akkor azt írja ki a monitorom, hogy "Nem támogatott bemenet!", viszont ha integrált videó kártyáról indítom, akkor tökéletesen bootol.

Arra gondoltam, hogy ezt ki tudnám küszöbölni úgy, hogy integárlt videó kártyáról bootolom be a Kali Linuxot és rakom fel az nVidia drivert a kártyámhoz, hogy a videó kártyámat végre észlelje a Kali, mikor indítom.

Szerintetek ez működik? Ha nem, akkor hogyan tudnám ezt kiküszöbölni?

2020. jan. 16. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha "ismerkedni" szeretnél a linuxal akkor inkább Linux Mint vagy Manjarot ajánlanám.

Kezdőnek nem ajánlott a Kali linux.

Hogy hogy kali linuxal próbálkozol?

Nálam is az első Ubuntu volt aztán xubuntu és alap dolgokat megtanultam belöle.

apt update

utána pedig:

apt install nvidia-driver

Ha nem root vagy akkor pedig a sudo-val kell beírni.

2020. jan. 16. 21:28
 2/7 A kérdező kommentje:

A legfontosabb parancsokat tudom a Linuxról.

Azért Kali Linuxot szeretnék használni, mivel szeretném csiszolni a tudásomat a hackelés terén.

Még régen virtuális gépen futott Nekem Kali Linux, de a Hashcatet gyakorlatilag nem tudtam maximálisan kihasználni, így úgy döntöttem, hogy dual bootba felrakom a Kali Linuxot, Windows 10 mellé.

2020. jan. 16. 21:34
 3/7 A kérdező kommentje:
+ kézenfekvőbbnek, szebbnek tűnik számomra a felülete.
2020. jan. 16. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyébként a WSL-ben is futtatható a kali linux bár annak a működése is érdekes meg kérdéses mennyire működik jól.

Akkor ahogy gondolod :D

Nvidia drivert sikerült felrakni?

2020. jan. 16. 21:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Az "apt-get install nvidia-driver" paranccsal nem, most a dokumentumos oldaláról kikerestem az "apt install -y ocl-icd-libopencl1 nvidia-driver nvidia-cuda-toolkit" parancsot, jónak tűnik. Ha feltelepítettem, akkor visszarakom a videó kártyát a gépbe és megpróbálom arról bebootolni.

Jelezni meg majd jelzem, hogy mi lett a végeredmény.

2020. jan. 16. 22:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Pont amikor kiírtam az előző kommentet, akkor kezdett el reklamálni arról, hogy nem tudott megnyitni egy builtin fájlt a telepítés során.

Root jogom van, szóval nem értem nagyon a problémát.

2020. jan. 16. 22:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Bár annak ellenére, hogy reklamált valami megnyitási hibákról, annak ellenére most sikerült bebootolnom videó kártyával. Hát már mindegy, bocsánat a felesleges topicért, a lényeg, hogy minden király most már!
2020. jan. 16. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!