Excel-ben tudnátok segíteni, osztályközös gyak. Sor, relatív szórás, kimutatás, geogebra khí-négyzet?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Excel kimutatás készítéssal kapcsolatban.
Egy Google kérdőíves adatgyűjtés elemzése a feladat Statisztika tantárgyból.
a problémám az hogy miért nem ír számokat a kimutatásomba az Excel..amikor a kimutatás beszúráshoz kijelöltem két adatsort címekkel együtt. Lehet hogy valamilyen függvénnyel kikellene számolnom hogy összesen hány igen és nem van? Azt szeretném ha a kimutatásban minden sorbeli (milyen veszteség érte önt..) válaszlehetőségnél ott lenne hogy hány oszlopbeli ( van- e munkaviszonya? igen/nem) választ adott valki.. mutatok pár sort példaként.
Jelenleg Ön munkaviszonyban áll?(a kimutatásban oszlop) (mellette) Milyen fajta veszteség érte Önt eddig ez okból kifolyólag? (a kimutatásban sor) /Ezek a kimutatás kérdései /
igen (mellette) Vendéglátó/Idegenforgalmi egység tulajdonosaként semmi forgalmam sincs
igen (mellette) A gyermekem felügyeletét nem tudom megoldani jelentős pénzkiesés nélkül
nem (mellette) Elvesztettem a munkahelyemet
Remélem érthetően írtam le..
További problémák.. Osztályközös gyakorisági sor
Osztályközös gyakorisági sor:
(utazási ideje 0-10p között, 10-20p k., a többit nem teljesen értem.. :D
Gyakoriság
-10 10 10 25
11-20 20 20 28
21-30 30 30 22
31-40 40 40 14
41-50 50 50 20
51-60 60 60 12
61-70 70 70 3
71-80 80 80 1
81-90 90 90 4
91- Tovább 5
"Utazási idő
(perc)" "Hallgatók száma
(fő)"
-10 25
11-20 28
21-30 22
31-40 14
41-50 20
51-60 12
61-70 3
71-80 1
81-90 4
91- 5
Összesen: 134
ilyet hogy kell csinálni? És ebből relatív szórást számolni? utóbbinak függvénye?
TOVÁBBÁ Khí-négyzet értéke GeoGebrával:
TELJES TUDATLANSÁG, NEM IS ÉRTEM MI ÉRTELME … :(
Nagyon köszönöm ha segítessz, esetleg üziben is jobban kitudom fejteni v kommentben ha kérdeznél.
a kimutatás amit kapni szeretnék ez lenne csak számokkal. :
Oszlopcímkék
Sorcímkék igen nem Végösszeg
A gyermekem felügyeletét nem tudom megoldani jelentős pénzkiesés nélkül
Egyenlőre az általános pánikhangulaton kívül szerencsére nem ért
Elvesztettem a munkahelyemet
Ismerősöm vagy hozzátartozóm megbetegedett
Vendéglátó/Idegenforgalmi egység tulajdonosaként semmi forgalmam sincs
Végösszeg
vagy már a kérdőív se jó? [link]
feladatleírás: 1. pontszerző feladat leírása
A minta alapján statisztikai vizsgálatot kell készíteni. (pontszerző_1_minta_statlev_2020_tavasz) A vizsgálatnak tartalmaznia kell: 1. Kérdőíves adatgyűjtés 2. Leíró statisztikai elemzés 3. Asszociációs kapcsolatvizsgálat Beadni egy Excel fájlt kell (a minta szerint több munkalappal). Beadási határidő: 2020. március 21. 8:00 óra A feladattal a kidolgozástól függően maximum 10 extra pont szerezhető, amely hozzáadódik a vizsgapontszámhoz. A pontozás a következő szempontok alapján történik: jó adatok gyűjtése (ötletesség, jó kérdésfeltevés) számítások helyessége (Excel, GeoGebra helyes használata pontos értelmezések (helyes megfogalmazás) külalak Jó munkát kívánok!
2020. március 2.
üzenetben tudom küldeni a minta és a saját Excelem is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!