Hogy lehet Windows kulcsot venni pár ezer forintért, miközben a M$ oldalán több mint 100eFt a Win10?
Vannak helyek, ahol igen olcsón, pár darab ezresért árulnak operációs rendszereket, Office-t. Ilyen például az ebay is, de magyarok is tudnak még olcsóbban is.
Most láttam a M$ oldalán, hogy 140eFt a Win10.
Illetve:
Ne keverjuk a szezont a fazonnal.
Az altalad belinkelt w10 nem atlagembereknek keszult, hanem munkaallomasokra. A sima w10 45 ezer forint.
A roman cegek csak csepp a tengerben. Ugyanazt csinaljak mint a tobbi aruhaz is.
Ujra eladnak legalis, de nem erre a piacra szant kulcsokat.
A számítógépi programok jogi védelméről szóló, 2009. április 23‑i 2009/24/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 4. cikkének (2) bekezdése értelmében a számítógépi program példányának terjesztési joga kimerül, ha a szerzői jog jogosultja – aki engedélyezte, akár ingyenesen is, e példánynak az internetről valamely adathordozóra való letöltését –, az e példány gazdasági értékének megfelelő díjazás megfizetése ellenében a tulajdonában álló műpéldányon időbeli korlátozás nélkül felhasználói jogot is biztosított.
Az ítélet értelmezése szerint a törvény, azaz a 2001/29 / EK irányelve a meghatározó (4. cikk (2) bekezdés).
Egyértelműen kimondja - a gyártó kizárólagos forgalmazási joga akkor jár le, amikor a licencszoftvert először értékesítik - a gyártó általi viszonteladás blokkolására tett minden kísérlet egyszerűen jogellenes.
Felhívjuk a figyelmét, hogy a szoftverek (eredeti licencek, OEM / BOX szoftvercsomagok) Európai Unión belüli viszonteladása legális a vállalkozások és magánszemélyek részére is, és ez összhangban áll az EU-ban hatályos jogszabályokkal.
Számla nélküli vásárlás nem számít legális vásárlásnak. Ha nincsen a licenceről dokumentumod, egy ellenőrzés során az "eredetiség" megkérdőjelezhető, bírság szabható ki!
Kedves #3!
Ezek szerint ha pl az eMag-ról vásárolok, ott feltételezem, h adnak számlát. Innen kezdve már akár legális is lehet.
(?)
(Mi van, ha pl az eBay-en vásároltam. Ott is tudom prezentálni a fizetési igazolást.)
Nem vagyok ügyvéd.
Ha van számlád, akkor te egy jóhiszemű vásárló vagy.
Egy életből vett példa:
Veszel kínaitól 100db valdiznis pólót. A számlán annyi van hogy "100 db póló". Árulod a piacon, jön a NAV. Te leszel a hunyó.
De, ha a számládon az "50 mikiegeres, 50 donaldkacsás póló" + az eladó pecsétje szerepel, akkor te védve vagy. Rajta kérik számon hogy legálisan árulja-e ezeket a dolgokat.
Vagyis, ha az Emag részletes számlát ad neked (pl: 1 db Windows10 Pro licence), akkor te tiszta vagy.
--
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!