Ha egy gépbe van egy nagyobb, meg egy kisebb merevlemez és létrehozok egy RAID1 tömböt, aminek a kapacitása a kisebb lemezével lesz ugye egyenlő. A nagyobb lemezen a fennmaradó helyet még lehet partícionálni, vagy az kárba vész?
3: Józan paraszti ésszel egy hardveres RAID esetén nem partíció hanem lemezek szinten kezeli a HDD-t, tehát a tömb létrehozásakor törli az összes partíciót.
Szoftveres esetén meg mindegy a sorrend.
#3, #6-nak:
Jó'van na!
Ez a lehetőség bennem is felmerült, de mivel gyakorlati szinten még nem foglalkoztam a kérdéssel, ezért olyan tanácsot próbáltam adni amely problémát biztos hogy nem okoz!
Ha úgy van ahogy mondod, akkor legfeljebb a kérdező tapasztalta volna hogy miért volt haszontalan a tanácsom.
4-es vagyok, én kérdeztem. Én ehhez az igényhez nem tükörben futtatnám a winyókat. Én is szeretem biztonságban tudni magam. Cégesen egy syncback szoftverrel mentegetek előre programozottan, naponta, szerverre. Van [/volt] free verziója is, otthon egy Asus AC66U-B1-re dugtam egy 1TB-os SSD-t, és a fontos mappák mindenki gépéről vasárnap délben, ebédkor mentődnek, ekkor minden gépet bekapcsolok.
Illetve a céges adatokról csinálok egy VeraCrypt-tel titkosított hordozható SSD-re is másolatot, amit hetente hazaviszek. (Azért titkosított, hogy útközben ha karambolozok és elvisz a mentő, a GDPR miatt az adatokhoz ne férhessen hozzá senki, ha kikerül a felügyeletem alól.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!