Szoktátok használni az Intel HD grafikus vezérlőpultot? Mire jó az nekem?
Ha van dedikált VGA-d és nem a CPU-ba integrált GPU magon keresztül használod a monitorod, akkor lényegében semmire nem jó neked.
Mivel olyan processzorod van amiben van GPU mag, kell hozzá a keretprogram, hogy az aktuális beállításokat el tudd végezni.
Hát pedig ennél egyszerűbben nem tudom leírni.
Ez egy keretprogram, a legtöbb hardverhez kell valamilyen "app", hogy Windowson belül is tudjál beállításokat eszközölni.
Pl. a sima hangerőszabályzó is egy ilyen app-on keresztül megy (bár ez elég leegyszerűsített hasonlat)
Az Intel HD graphics panel a monitorba (laptopnál a kijelzőbe) küldött jel konfigurálására használható. Felbontás, színek, fényerősség stb-ket tudsz benne állítani.
Ha nincsen külön VGA-d (videó kártyád) a gépedben, akkor mint írtam a processzorba integrált videóvezérlő (GPU) mag hivatott képet varázsolni a monitorodra.
Ehhez viszont kell egy driver hogy működni tudjon, és a kérdésben említett keretprogram.
Ha nem értesz hozzá akkor nem állítgass benne semmit, viszont fontos hogy mindig megkapja az aktuális frissítéseket, hogy stabilan és megfelelően tudjon működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!