Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Akkor most a Windows örök...

Akkor most a Windows örök vagy sem?

Figyelt kérdés

Üdv! Ezt a terméket szemeltem ki magamnak

Microsoft Windows 10 Pro 32/64-bit, elektronikus licenc

Mindennel tisztában vagyok, csak egy dolog nem hagy nyugodni. A Leírás ezt írja: ,,A licenc 1 db PC-hez (asztali gép vagy laptop) használható fel, korlátlan számú újratelepítéshez." Tehát ha kipurcan a gépem akkor feltehetem másikra és ha mindig csak egy számítógépem lesz, használhatom életem végéig. DE a részletekben olvastam olyat is, hogy ,,Engedély típusa: OEM." Úgy tudom ez azt jelenti csak egyszer lehet feltelepíteni. Válaszokat előre is köszönöm!

2019. nov. 19. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszer lehet telepíteni, hanem 1 adott géphez használható fel. A licenc a géphez (konfigurációhoz) kötődik, amin aktiválták. Nem viheted át másik gépre, de az újratelepítés ugyanazon a gépen még lehetséges marad.
2019. nov. 19. 19:39
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

A két állítás közül egyik sem igaz.

Korlátlanul telepítheted újra, de csak egyetlen gépre.

Tehát ha kipurcan a géped és teljesen újat veszel, akkor új Windows-t kell vásárolnod.

Egyébként mi szükséged van a Pro változatra?

2019. nov. 19. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

[link]

A linkben a v-betűt javítsd át a vindows-ban W-re, tehát windows.

Trükköznöm kellett, mert a gyakori moderálta a linket!

"Válaszodban egy olyan linket próbáltál elhelyezni, amely esetleg sértheti harmadik fél szerzői jogait, így nem tudjuk azt megjeleníteni a honlapunkon."

2019. nov. 19. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Az adott gépre "örök" licenc.

Ami nyilván nem örök, hiszen idővel jön új rendszer, aztán vagy lehet rá frissíteni vagy nem. Plusz alapvetően az alaplaphoz "kötődik". Processzor, videókártya, minden más az cserélhető, bővíthető.

Amúgy egy Windows kulcs 3-4 ezer forintért megvehető, ha használod a gépet 3-4 évig, akkor átlagosan évente 1 ezer forintodba fog kerülni a rendszer. Nagyon durván kerekítve átlag 100 forint / hónap.

2019. nov. 19. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azon alaplapon életed végéig használhatod a következő 50 évben. Akárhányszor újratelepítheted.

De nem viheted át másik alaplapra..

2019. nov. 19. 20:53
 6/6 Shaddark ***** válasza:
100%

:O

Az ingyenes frissítés megszűnt jó pár éve, nem is tudtam hogy megint működik, köszi az infót.

Az OEM elvben egy gépre van csak, gyakorlatilag telefonon keresztül át lehet rakni másik gépre is ha esetleg gépet cserél valaki. Azt kell mondani hogy alaplap csere volt a szervizben ha kérdik (Nem szokták).

Cégnél biztosan nem próbálnám így, ott minden full hivatalos, de otthoni felhasználó szerintem simán megcsinálhatja, senki nem ellenőrzi a cégekkel ellentétben.

Otthoni gépekre én is a hardveraprón vásárolok licencet :)

2019. nov. 20. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!