Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Örök kérdés, mac vagy windows?

Örök kérdés, mac vagy windows?

Figyelt kérdés
Linkelnétek nekem olyan oldalakat ahol részletesen leírják, hogy mi a különbség MAC és PC (windows) között? melyik éri meg jobban, előnyök, hátrányok?
2011. aug. 5. 17:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2011. aug. 5. 17:23
 2/13 anonim ***** válasza:

Mire akarod használni?

Játékra PC, Mac az főleg munkára (képszerkesztés, videószerkesztés, hangtechnika, stb.) ajánlott.

Mac legnagyobb hátránya, hogy rohadt drága hozzá a hardver, és csak a ráírt programokat futtatja, PC meg feleannyi (vagy akár negyedannyi) pénzből erősebb és mindent elvisz.

Bár Mac stabilabb, gyorsabb, jó hardveren viszont Windows-sal sincs semmi baj.

2011. aug. 5. 18:00
 3/13 anonim válasza:
58%

Tévhit hogy a Macen nem fut ugyan annyi program.3éve van Macem és hidd el minden fut rajta 1-2 program kivételével ami windowson is.Ami meg nem arra van alternatíva ami jobb :D sokkal felhasználóbarátabb egyszerűbb és jobb!

Csak a Mac!;)

2011. aug. 5. 18:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Kivéve ha játékra akarod, akkor Windows.
2011. aug. 5. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:

"PC meg feleannyi (vagy akár negyedannyi) pénzből erősebb és mindent elvisz."

Ez a fele annyi negyed annyi már annyira szánalmas. Főleg egy normális laptopnál (Dell, IBM, Toshiba). Egy ugyanolyan tudású gép nem sokkal olcsóbb, sőt van, hogy drágább. De asztali gépben sem, főleg hogy ha nem összevissza összerakott alkatrészekből van hanem gyári Dell, IBM, HP stb.

Az iMac egyébként szerintem is túl drága, akkor már inkább egy MBP külső monitorral.

A SW kínálat is bőven jó hacsak nem valami nagyon spéci munkát csinálsz.

2011. aug. 6. 04:46
 6/13 anonim ***** válasza:
48%

Előző:

monitorral együtt 300k-ből simán kijön egy asztali PC, ami minőségi, jól együtt működik, és el fut rajta minden.

És most ezzel nem azt mondom, hogy szar az Apple, de pénz szempontjából a PC jobban megéri.

2011. aug. 6. 12:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Asztali pc-t már nem nagyon vesznek komoly munkára hacsak nem kell valami erőmű. Főleg még az irodák azok még igen, de magánemberek már nem nagyon. Egyre inkább visszaesik az eladásuk. Inkább játékra vesznek olyan gépeket.

Ha valaki azt mondja, hogy ugyanolyan gépet vesz 4/5-öd 3/4-ed áron az még rendben van, de hogy fele annyiért ugyanazt a minőséget és ugyanolyan hw-t. pfff

Persze a sok geek csak azt nézi, hogy milyen hw van a gépben. Azt, hogy sokszor nem logikusan vannak kialakítva a portok meg a nyekergő műanyag házak, a kilazuló zsanérok amitől lötyög a kijelző stb. Ezeket már nem veszik figyelembe. A jobb gépeknél ezek nincsenek, de azoknak az ára sem sokkal marad el egy mbp-hez képest.

Itthon minden drágább, mint külföldön. Pl angliában szinte mindenkinek iPhone-ja van, mert nem számít drága telefonnak. A macek nem tudom, hogy állnak ott de, hogy kb egy árban vannak a hasonló gépekkel az biztos.

Csak nálunk van ekkora eltérés a gépek áránál. ÁFA ugye nagyon "alacsony" meg az árfolyam kockázat is hozzátesz az árhoz.

2011. aug. 6. 12:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem külföldön olcsó az iPhone, kb ugyanannyiba kerül, hanem mindenhol jobban élnek, többet keresnek az emberek.

És igaz, max játékra meg otthoni felhasználásra érdemesebb PC-t venni, de én alapból arról beszéltem, úgy tudom azt írtam is egyik régebbi hsz-emben, hoyg munkára Mac a jobb.

És 300k-ból már tényleg jó PC-t össze lehet dobni, és nem csak random beledobni mindent ami jól hangzik.

Persze az sem Mac minőség, de nem is annyi pénzért.

2011. aug. 6. 13:05
 9/13 anonim válasza:

Attól függ mire...Ha játékra akarod akkor windows xp - 7

Ha nemakarod h leáljon meghibásodjon kékhaláltkapjon töredezetségmentesíteni keljen bajlódni keljen vele akk MAC meg árban is függ mert ez a te döntésed h veszel 300.000ft ért 1 macbookot vagy 100.000 ért 1 acert és rárakod a win7 et 35.000 ér te döntésed

2012. márc. 17. 17:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Eddig windows-t használtam. Jó volt de nem eléggé. Vettem egy Mac-et és százszor jobb. Gyorsabb stabilabb. A Játék problémát cáfolnám a következökkel játszok naponta: NFS MW 2005 Flatout 2, MInecraft , GTA III ,GTA VIce City , GTA SA, GTA IV,COD Modern Warfare, COD Modern Warfare 2 , COD 2. enkórón 70 játék van kb mac-re amik maijak és régebbiek. Ha gyengébb is a hardver a szoftver ojan jol kihasználja hogy pl egy 256 -os vidi kártya felér egy 768 as win 7 essel. Mindkettöt használtam tudom :))))
2013. szept. 15. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!