Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Érdemes Photoshop-előfizetést...

Érdemes Photoshop-előfizetést venni (akcióban), ha csak most kezdek foglalkozni grafikával?

Figyelt kérdés

Én tettem fel egy másik Photoshopos kérdést is nemrég.

Van most egy akció az Adobe-nél, kb. havi 10 euroért lehet előfizetni kb. 25 euro helyett, de csak ma estig ( [link]

Egyelőre csak tervezem, hogy grafikával foglalkoznék akár kreatív szinten, már tanfolyamokat is nézegettem (nyilván nem egyetemi szint, de valamit csak érnek).

Tehát most érdemes előfizetni, hogy elkezdjem tanulni, vagy semmi értelme az egésznek?

2019. nov. 17. 08:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Grafikához adobe illustrator kell, nem photoshop
2019. nov. 17. 08:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Használj Gimpet. Az ingyen van és mindent tud, amit a PS. Még berögzült munkafolyamataid sincsenek PS-ben, aminél hátráltatna újratanulni a másik szoftvert.

Egyébként abban sem lennék biztos, hogy ez az akció ma estig tart. Gyakori a cégeknél, hogy olyan akciókat hirdetnek meg, ami véletlenül pont aznap végéig érvényes, aztán hogy-hogynem amint véget ér az akció, azonnal indul a következő ugyanolyan leárazással.

2019. nov. 17. 08:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Szò nincs ròla, hogy 25 eurò lenne amùgy, fotòs csomagban amùgy is csak 13 eurò havonta, ès màr legalàbb a màsodik ilyen akciò ebben az èvben csak amiről èn tudok. Szòval nem ez lesz èleted üzlete.
2019. nov. 17. 08:59
 4/5 tabaki ***** válasza:

Kezdetben szerintem is használj inkább Gimpet, Kritát, illetve Illustrator helyett Inkscape-et. A kezelésük sok mindenben hasonlít a fizetős nagytesókéra (és mi tagadás, igen sokban különbözik tőlük), de ami a lényeg, hogy a dolog fontosabb részét, a képszerkesztés logikáját ugyanúgy megtanulhatod belőlük. Lehet, hogy az is eltart egy darabig, és addig is megspórolod a bérleti díjat – meg aztán a kreativitáshoz nem kell mindjárt a világ legjobb programja. Ettől függetlenül a te kezedben van a döntés: Ha feltett szándékod, hogy idővel kenyérkeresetként műveld a grafikát, akkor a Photoshop/Illustrator úgyis megkerülhetetlen, és annyi jó tutoriál van fönt a neten, hogy előzetes ismeretek nélkül is belecsaphatsz a lecsóba.

[link]

[link]

[link]

2019. nov. 18. 00:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A GIMP-et már letöltöttem pár napja, és az Inkscape is tervben van. A Kritáról még nem hallottam, minden ilyen program érdekel, csak azért kérdeztem a Photoshopot, mert a cégeknél gondolom ez feltétel.
2019. nov. 18. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!