Photoshop RAM elfogyott, mit csináljak, hogy szabasítsak fel memóriát?
Figyelt kérdés
4 giga ram van a gépben, kb. 1 éve használom a ps-t, eddig hibátlanul működött. Az utóbbi napokban elég sok képet szerkesztettem, közel 100 kép után kiírta mentésnél, hogy az exportálás nem lehetséges, kevés a ram. A gép újraindítása után még azért elvitt úgy 30 képet, aztán tegnap teljesen felmondta a szolgálatot, már nem is tudtam/tudok minden funkciót használni, és menteni sem. Mit tegyek, hogy ismét használni tudjam? Próbáltam megnézni, mik vannak a ps mappájában, gondolom elmenteget oda mindenfélét, azokat lehet törölni kéne, de a mappájában konkrétan semmi nincs az exe fájlon kívül.. gondolom biztos van valami, de el nem tudom képzelni, hova sikerült elrejtenie (nem állítottam át telepítésnél semmit, hogy hova telepítsen, mentesen). Ha uninstallálom és újrarakom, az megoldsná a dolgot? Van esetleg valami más megoldás? Nem szívesen telepíteném újra.2019. okt. 26. 10:46
1/3 A kérdező kommentje:
Javítás: mentesen = mentsen
2019. okt. 26. 10:47
2/3 Argloss válasza:
Memóriát a futó programok bezárásával tudsz felszabadítani. Amiről te beszélsz azzal tárhelyet lehet felszabadítani, amivel nem leszel előrébb. A legjobb megoldás több memória vásárlása lenne, de ha ez nem opció, akkor dolgozhatsz kisebb felbontású képekkel, korlátozhatod a visszavonások számát, stb.
Itt van pár tipp:
3/3 A kérdező kommentje:
Nem fut más program a gépen, csak a ps. Nem igazán értem, miért működött eddig tökéletesen, és most miért kevés neki a ram. Egyelőre egy-két dolgot átállítottam, de így sem jön be pár funkció, pl. a rétegeket sem mutatja, nem nagyon lehet a képekkel mit kezdeni.. de köszönöm, megpróbálom majd mindet, amit ír, átállítani, hátha.
2019. okt. 26. 21:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!