Office Word-ben bekezdés hátterére halványodás effekt?
Majdnem félreértettem a kérdést. :)
Te nem elhalványítani akarsz, hanem átmenetet.
Közvetlenül nem tudsz átmenetes hátteret beállítani, de egy kis trükkel igen: rajzolsz egy téglalapot, színátmenettel kitöltöd, és a szöveg mögé küldöd.
Köszönöm a választ. Nem jól fogalmaztam, de örülök, hogy tudtad mire gondolok.
Én is gondoltam rá, hogy valahogy így kellene megcsinálni, de Office 2016-ban nincs vagy nem találom a pontos beállítását. Az alakzat Beszúrása, jobbklikk és Alakzat formázását megtalálom, de pontosan nincs olyan effekt, ami az általam elgondolt hatást adná vissza.
Próbáltam neten találni valami hasonlót.
Ezen a linken van egy kép, ami olyan amit keresek. Így talán egyértelműbb.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy pontosan ezt be lehet-e állítani Wordben?
Szia !
Az alakzat beszúrása után, jobb egérgomb az alakzaton és a megjelenő menüből válaszd az "Alakzat formázása" menüpontot, a megjelenő ablakban válaszd "Kitöltés"-t és állítsd be ahogyan szeretnéd :
- Szinátmenetes kitöltés
- az Irányt mindenkép be kell állitani
- Szinátmeneti végpontoknál, annyi pontot teszel az egyenesre (rákattintasz), vagy elveszel belőle (megfogod és kihúzod az egyenesről) amenyit akarsz. Illetve minden pontnál (rákattintasz a jelzőre), majd a "Szin"-nél beállitod hogy abban a pontban milyen szin legyen.
Ha kész már csak le kell okézni, illetve az alakzaton a jobb egérgombos menüből a Hátraküldést->Szöveg mögé kell választani.
Kép : [link]
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!