Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Office Word-ben bekezdés...

Office Word-ben bekezdés hátterére halványodás effekt?

Figyelt kérdés
Meg lehet csinálni Word-ben, hogy a fejezetcímek mögötti háttérszín folyamatosan halványodjon el balról jobbra? Tehát a sor elején még sötétszürke szövegháttérszín jobbra haladva egyre inkább halványul és kifehéredik, folyamatos átmenettel.

2019. okt. 24. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem félreértettem a kérdést. :)

Te nem elhalványítani akarsz, hanem átmenetet.

Közvetlenül nem tudsz átmenetes hátteret beállítani, de egy kis trükkel igen: rajzolsz egy téglalapot, színátmenettel kitöltöd, és a szöveg mögé küldöd.

2019. okt. 24. 23:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Nem jól fogalmaztam, de örülök, hogy tudtad mire gondolok.

Én is gondoltam rá, hogy valahogy így kellene megcsinálni, de Office 2016-ban nincs vagy nem találom a pontos beállítását. Az alakzat Beszúrása, jobbklikk és Alakzat formázását megtalálom, de pontosan nincs olyan effekt, ami az általam elgondolt hatást adná vissza.

Próbáltam neten találni valami hasonlót.

[link]

Ezen a linken van egy kép, ami olyan amit keresek. Így talán egyértelműbb.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy pontosan ezt be lehet-e állítani Wordben?

2019. okt. 25. 20:18
 3/4 coopper ***** válasza:
100%

Szia !

Az alakzat beszúrása után, jobb egérgomb az alakzaton és a megjelenő menüből válaszd az "Alakzat formázása" menüpontot, a megjelenő ablakban válaszd "Kitöltés"-t és állítsd be ahogyan szeretnéd :

- Szinátmenetes kitöltés

- az Irányt mindenkép be kell állitani

- Szinátmeneti végpontoknál, annyi pontot teszel az egyenesre (rákattintasz), vagy elveszel belőle (megfogod és kihúzod az egyenesről) amenyit akarsz. Illetve minden pontnál (rákattintasz a jelzőre), majd a "Szin"-nél beállitod hogy abban a pontban milyen szin legyen.

Ha kész már csak le kell okézni, illetve az alakzaton a jobb egérgombos menüből a Hátraküldést->Szöveg mögé kell választani.

Kép : [link]

Sok sikert. Üdv.

2019. okt. 26. 08:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a 100%-os választ! Így elmagyarázva már nekem is sikerült, erre gondoltam.
2019. okt. 26. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!