Png (háttér nélküli) képeket (főleg a színét) mivel tudom formátummódosítás nélkül szerkeszteni?
Egyébként nem ártott volna, ha felsorolod, hogy eddig melyekkel vallottál kudarcot, mert így a kérdésed kissé zavarba ejtő – én például nem ismerek olyan képszerkesztőt, amelyik ne tudná, vagy erőnek erejével megváltoztatná a formátumot/átlátszóságot. Arra akad példa (Gimp), hogy csak a saját formátumát tekinti „mentésnek”, minden egyébre az Exportálás használatos, de ebben az esetben sem módosít a kép tulajdonságain, amíg kifejezetten nem kéred erre. A többiben még ez a jelentéktelen bonyodalom sem terheli az életedet.
Hogy mégse hagyjalak egyszerű program nélkül, itt egy igazán szimpla kis képszerkesztő:
Ha biztosan tudnám, mit értesz „árnyékolás” alatt, akkor nyugodtabb szívvel ajánlanám a PhotoScape-et, hétköznapi feladatokra mindenesetre ez is elég jól be szokott válni:
A Phoxo kifejezetten apró, de a PhotoScape sem nevezhető méretesnek, mindkettő ingyenes, és magyarul is tudnak.
Csak a picasat ismerem igazán, meg a photoshopot, így ezt a kettőt használom. Előbbi egyszerű és tökéletes arra, amire használnám, de jpg-re vált, ha lementem (vagy csak máshogy kéne menteni, és én vagyok béna?). Utóbbival meg tudom csinálni, amit akarok, de elég bonyolult és a gépem is nehezn bírja el a programot.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!