Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gmail.com-ról elküldött üzenetem célba ért, elolvasták?
Sehogy. Legalábbis az elolvasás tényét nem igazán tudod ellenőrizni.
A GMail webfelülete nem támogatja ezt a funkciót. Ha valamilyen levelezőprogramot használsz, ott ugyan lehet visszajelzést kérni, de ezt csak akkor kapod meg, ha a címzett visszaküldi. Márpedig a GMail webfelületén rá se kérdez, hogy visszaküldje-e. Vállalati szinten ez működni szokott, ott ugyanis a többség valamilyen levelezőprogramot használ.
Azt, hogy a levél célba ért-e, már könnyebb megállapítani. Igaz, ehhez is erre képes levelezőprogram kell, de pl. a Thunderbird lehetőséget ad, hogy visszajelzést kérjen a kézbesítésről. Ez nem jelenti azt, hogy a címzett el is olvasta az üzenetet, hanem pusztán arról informál, hogy az már a postaládájában van. Ez automatikusan megtörténik, nem kell hozzá a címzet jóváhagyása.
Illetve ha valamiért nem kézbesíthető egy üzenet, arról általában az adott rendszer úgyis küld e-mailben értesítést. (Bár nem mindig.)
Köszönöm a válaszokat! Akkor nem tudom meg, mert simán, böngészőből indítva küldtem el. A címzett meg természetesen nem reagált.
Azért nem lenne buta, megvalósíthatatlan egy olyan kiegészítő, amely jelzi hogy: látta, olvasta.
"Azért nem lenne buta, megvalósíthatatlan egy olyan kiegészítő, amely jelzi hogy: látta, olvasta."
Van ilyen. Pl mailtrack
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!