Operációs rendszereknél mit jelent az, hogy x32 vagy x64 és miben különb az egyik a másiknál, mikor kell a 32es és mikor a 64es verziót felrakni?
A 32 bites 4 GB, a 64 bites Windows 16 TB memóriát tud megcímezni. Vagyis ha 4 GB RAM-od van, és mellette 1 GB-os videokártyád, akkor kevesebb mint 3 GB-ot fog használni a Windows.
Le lehet tölteni a magyar nyelvi fájlt később is.
Nem ilyen egyszerű a dolog mint leírtátok.
Alapjábáan véve a processzor a meghatározó. Annak is az címbuszának vezetékeinek száma.
Címzések:
10b 1k; 20b 1M; 30b 1GB; 31b 2GB; 32b 4GB; ...40b 1TB...
Ahhogy írtátok is.
Ez esetben ha 4GB van a gépében az pont határeset :P. Ha 64b oprendszert tesz fel (és a telepítő engedi) énszeritem, alapvető hibák történnek a gépen mert ki fogja címezni az adott feladatokat és kifagy vagy be sem bootol. Ha 64b gépe van és 32b opsyst tesz rá, akkor értelemszerűen nem fogja a gép kihasználni a teljes memóriakapacitsát, mert felét nem fogja látni. (szerintem pl. a 4 gb 2 modulban van benne, akkor darabonként nem fogja címezni a felső 1GB-ot, így elvesztesz 2GB-ot).
A videó memória érdekesebb dolog. Mert szerintem a CPU nem tudja címezni a videómemóriát. Arra a GPU áll rendelkezésre. Tehát, a nem úgy kell számolni hogy a gépben 4GB+512(videó) memória van. {de hozzáteszem videókártyák azok kimaradtak az életemből...szóval nem szent írás}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!