Fotó vagy Videó vagy Mindkettő? Szenzációs, de hogyan készítik?
Itt talán az nekünk a leginkább elképzelhetetlen, amikor már kettő-háromnál több kameráról esik szó, mert irreálisnak gondoljuk annak az anyagi hátterét.
Így a videó alapján már reálisabb képet vázol fel a látvány. Erre mondják, egy kép többet ér ezer szónál.
Itt én a saját költségvetésem alapján gondolkodom, hogy meg kell venni egy jobb kamerát, az már komolyabb összegbe kerül. Nem beszélve arról, ha ebből már többre van szükség. Ekkor is csak kevés kamerát merünk gondolatban is ,egengedni, hogy reálisnak tűnjön a gondolatmenet.
Na de ilyen számú kamerát, mint s videóban van, már nem merünk elképzelni sem, főleg az ára miatt. Na meg nehezen merünk bele gondolni, hogy van aki ekkora munkát tesz bele egy ilyen felvétel elkészítésébe.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
"Itt talán az nekünk a leginkább elképzelhetetlen, amikor már kettő-háromnál több kameráról esik szó, mert irreálisnak gondoljuk annak az anyagi hátterét."
Hmmm, nem mondanám... Sokkal fogósabb kérdés, hogy az a kockaszámok alapján szükséges legalább hetven-nyolcvan kamera hol a csudában van felsorakoztatva. Ezeket a képeket ugyan a modellezés "ügyefogyottságainak" jobb megfigyelhetősége érdekében emeltem ki, de a végére rakott két beállítás (a majmos és pucsítós) esetén egyértelmű, hogy ott az átellenes kamerák egymást is fölvennék:
Az ügyefogyottságot azért tettem idézőjelbe az imént, mert egy közönséges főcímgrafikához képest igen tisztességes, igényes munka. A szándék nyilván az volt, hogy a szereplőket felismerhetően ábrázolja valami többé-kevésbe vicces helyzetben, nem pedig elhitetni, hogy ilyen esemény valóban megtörtént. Ez a cél túlteljesítettnek tekinthető, ezért nincs mit kajánkodni a jól felismerhető 3D-grafikai jegyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!