Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyszerű linux verzió idősebbe...

Egyszerű linux verzió idősebbek számára?

Figyelt kérdés

Nagybátyám nagymamámnak adott egy laptopot, egyébként semmi baja nincs, csak a windows 10 merevlemezen mint tudjuk nem az igazi...

Linux mint az tökéletes lenne rá azt sokszor használtam, de ha lehet szeretnék valami még egyszerűbb op rendszert rá. Csak netezni kéne, nagy ritkán flmet nézni, dvd-ről, vagy pendriveról esetleg.

Tudnátok ilyesmiket mondani?

Kinézet azért ne legyen túl trágya, de nem döntő szempont.

2019. aug. 10. 19:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és érthető magyar nyelv fontos.
2019. aug. 10. 19:10
 2/14 anonim ***** válasza:
Elementary.
2019. aug. 10. 19:13
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

"windows 10 merevlemezen mint tudjuk nem az igazi..."

??? Azért nem az igazi, mert nem azt szoktad meg. Amúgy tökéletesen elvan HDD-n is.

Kubuntu?

2019. aug. 10. 19:15
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg idösebbeknek a Windows egyszerübb, a linux kiszolgálása nem annyira áttekinthetö.
2019. aug. 10. 19:51
 5/14 A kérdező kommentje:

Második válaszoló!

Tudom hogy megy rajta, ezt úgy értettem, hogy iszonyat lassú...cseréltem másik laptopban ssd-re, és hirtelen a "sz@r" laptop gyors és jó lett.

Utolsó válaszoló!

Igen tudom, de nagymamám elég nehezen tanul és makacs. Gondolkodtam win7-en, mert az még fürge is lenne, de én egy nagyob buta rendszert szeretnék, ami iszonyat gyors.

2019. aug. 10. 20:26
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ettől nem kell egyszerűbb. Böngésző ikonja az asztalra, felesleges programok elrejtése a "Start menüben", automatikus frissítés bekapcsolása, és az automatikus lejátszás is maradhat. Felületek közül pedig XFCE.
2019. aug. 10. 21:02
 7/14 anonim ***** válasza:

Esetleg xubuntu xfce felülettel és mondjuk az ikonokat meg a szöveget tedd nagyobbra és akkor biztos jó lesz.

De ott van még a Zorin os vagy Linux Mint, Mx Linux.

Lehet esetleg olyan rendszer is, hogy elég a pendriveról indítani és a ramban fut szépen.

Pl: puppy linuxra nagyon kevés csomag van, de amire neked kell arra pont elegendő lenne és kinézetre ez nem is anyira rossz

Pl: [link]

Amit most már én is használok és eddig minden rendben volt vele: Arcolinux Xfce

[link]

2019. aug. 11. 06:59
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
Én nem tennék Linux-ot a nagymamám gépére.
2019. aug. 11. 17:36
 9/14 Alain Delon ***** válasza:
Szerintem itt nem is a rendszeren lesz a hangsúly, hanem az asztali környezeten. Az legyen minél könnyebben kezelhető.
2019. aug. 12. 07:47
 10/14 anonim ***** válasza:

A hardveren semmilyen szoftver és rendszer nem fog változtatni. Akár Win 7 akár Mint jó lehet, kirakod tálcára, az asztalra az ikonokat és kész.

Amúgy megoldás a sebességre, hogy veszel egy akármilyen 60-120 GB-os SSD-t. Én 5-6 ezerért vettem Kingmaxot, 3 év garancia, gyorsabb mint egy merevlemez, régi gépnek pont elég.

2019. aug. 12. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!