F1 játékokban ezt hogy kell csinálni?
Kezdő vagyok még, szóval lehet elég "vicces" lesz a kérdésem azok számára akik már profik a játékban, de teszem azt első helyen vagyok a futamon, jön a pit stop, mikor kijövök akkor az esetek nagy többségében 4-5 helyre érek vissza, és onnan meg már nem sok esélyem van az első helyem vissza szerzésére. (legalábbis eddigi próbálkozásaim alapján sok nemvolt.)
Mit kell változtatni? Korábban álljak ki esetleg?
Nem igazán értem, hogy mit is szeretnél. Ha első vagy, és a kiállás után is az akarsz lenni, akkor nagyobb előnyt kell kiautóznod, és a kiállás után gyorsabbnak kell lenned, mint a többiek. Ez történhet úgy, hogy alul tankolt autóval rajtolsz, az első kiállásodig meg is tartod ezt, majd elkezdesz összespórolni 1 körre elegendő pluszt, így mikor megtörténik a második kiállásod is, lesz miből gazdálkodnod, és nyomnod neki.
Ezen felül vigyázni kell a gumikra is. Nem szabad őket túlhevíteni, mert akkor esélyed sincs a pályán maradni, és kímélni is kell őket annyira, hogy ne kopjanak szét 10 kör alatt. Erre jó taktika, hogy nem blokkolod őket fékezéskor, kanyarokban minél kevesebb gázzal, de nagyobb lendülettel mész át, és úgy gyorsítasz ki, hogy ne csússzon meg az autó. Mikor pedig látod, hogy kezdesz lassulni, irány a box. Keverékek közül a lágy és a közepes jó választás, a keményet csak akkor használd, ha meg akarsz spórolni 1 kiállást.
Amiket leírtam, azok főleg 100%-os versenytávra jók, rövidebbnél például simán előfordulhat, hogy csak 1 kiállásod lesz, és akkor máris másképp kell bánni az üzemanyaggal. Viszont a vezetési stílus versenytávtól független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!