Mit tud a CorelDraw, amit az Adobe Illustrator nem?
Úgy tudom, mindkettő vektorgrafikus program, de manapság már mindenhol az Illustratort oktatják,
így az én sulimban is. A CorelDrawról nem sokat hallani, állítólag primitívebb, régebbi program és teljes mértékben ki lehet váltani az Illustratorral, viszont most belefutottam egy olyan álláshirdetésbe, ahol azért utasítottak vissza, mert a CorelDraw ismerete nem szerepel az önéletrajzomban. Arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes-e megtanulnom ezt a programot is a Photoshop, az Illustrator és az Indesign mellé, adna-e valami pluszt, illetve kb mennyi időre lenne szükség ahhoz, hogy magabiztosan tudjam használni, ha napi 2-3 órát rá tudnék szánni a gyakorlásra (átlagos képességű vagyok)? Szóval érdemes lenne szerintetek, vagy inkább ne adjam be a jelentkezést több olyan helyre, ahol ezt kérik?
Szia
Ha csak azért nem vettek fel egy állásra, mert a Corel helyett az Ai-t ismered, az elég gáz, ez szerintem a céget is minősíti. Ha jól ismered az Ai-t akkor kb. 2 nap elég lenne arra hogy átszokj a Corel-re. Azért használja sok cég a Corelt, mert olcsóbb és régen szinte mindenhol azt használták ezért a "nagy öregek" aki ott dolgoznak, már nem fognak váltani. Aki Corel-en nőtt fel annak az Ai kicsit nehéz lehet, fordítva inkább az ellenkezője. Én régen Corelt használtam, mivel minden ilyen cégnél az kellett, de már nagyon áldom a döntésemet, hogy annak idején (kb. 15 éve) váltottam az Ai-ra, pedig sokan hülyének néztek emiatt akkoriban :) Én a magam részéről nem tudnám elképzelni, hogy visszatérnék a Corel-re.
Az előző választ kiegészíteném a kérdésedre válaszolva:
"Mit tud a CorelDraw, amit az Adobe Illustrator nem?"
Semmit, az Ai sokkal többmindenre képes, mint a Corel a többi Adobe programmal való együttműködésről pedig már szót sem kell ejtenem szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!