Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux, nem találja a mappát? :D

Linux, nem találja a mappát? :D

Figyelt kérdés
[link]

2019. júl. 26. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:

sudo cd /share

?

2019. júl. 26. 19:08
 2/7 A kérdező kommentje:
De elébb az USR mappába sudo nélkül is bement... Most mi van?
2019. júl. 26. 19:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

azert nem leli mert a /usr dirben vagy, és ott a share de te a rot könyvtárban levő sharebe akarsz belépni ami nincs.

nagyon fontos, jegyezd meg, ami nincs, azt nem találja

cd /usr/share

vagy

cd share

2019. júl. 26. 19:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Jaaaa, tehát az egész utat kiírom és csak úgy egyenesen abba a mappába... Azt hittem egyesével mint a Debianon...
2019. júl. 26. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:

mehet egyesével

cd usr

cd share

hogy mgyarázzam.. ha a nappaliból nyílik a konyha nem tudsz egyből az előszobából átmenni oda, először a nappaliba kell bemenned..

ha a nappaliban vagy mint a fotón amit küldtél és a konyhába akarsz menni akkor nem az az útvonal hogy menjünk ki az előszobába és onnan a konyhába hanem menjünk a konyhába,

máshogy nem tudom elmagyarázni az alapfokú számítógép kezelési ismereteket.

2019. júl. 26. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A

cd share

és a

cd /share

nagyon nem ugyanaz. Előbbi azt jelenti, hogy az aktuális mappában levő share mappába lépjünk be. Utóbbi azt, hogy a gyökérben levő share mappába lépjünk be. Tehát ha az útvonal /-rel kezdődik, akkor azt a bash úgy veszi, hogy a gyökértől kell indulni.

Ha nem az elején van a /, akkor persze nincs gond. Tehát ha a mappaszerkezetem /foo/bar/baz, és most a foo-ban vagyok (mert előzőleg kiadtam a cd /foo parancsot), akkor a baz-ba be tudok úgy lépni, hogy

cd bar/baz

vagy

cd /foo/bar/baz.

Az első csak akkor jó, ha most a foo-ban vagyok, a másodiknál meg megadtam a teljes elérési utat, és tökmindegy, hogy most éppen hol vagyok.

Azt hiszem, már rég túlmagyaráztam, de talán megadtam a hiányzó láncszemet.

2019. júl. 26. 20:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, érteeeem, köszi szépen a magyarázatot! :)
2019. júl. 26. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!