Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mikor változik a külső IP-cím?

Mikor változik a külső IP-cím?

Figyelt kérdés
Hogyan tudom meg, hogy mikor jár le a külső IP-címem? Kerestem weboldalakat amik megmondják magát a címet, találtam is, de egyet se találtam amik megmondták volna a lejárati dátumot. Tudnátok segíteni?

2019. júl. 18. 00:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt a szolgáltató állítja be, hogy pl 1 hét a "lease time" vagy 1 év.

Digi PPPoE 1 hét vagy ha lecsatlakozol a routereddel / PC-del akkor kapsz újat.

UPC-nél 1 évig is ugyanaz az IP-d.

Szolgáltatója válogatja.

Böngésződbe feltelepítheted pl aFF-ba a my public IP

2019. júl. 18. 01:12
 2/9 anonim ***** válasza:
vagy a Public IP displayt
2019. júl. 18. 01:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Így van, szolgáltatótól függ ez teljesen, adott szolgáltató általános szerződési feltételek dokumentumának internetszolgáltatásra vonatkozó megfelelő mellékletében valamely pontban megtalálod.
2019. júl. 18. 01:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2019. júl. 18. 01:44
 5/9 anonim ***** válasza:
#
2019. júl. 18. 01:50
 6/9 anonim ***** válasza:

#1 A UPC-nél nekem 5 éve ugyan az az IP-m

Sőt, megváltoztatni sem lehet nálunk. Tavaly akartam IP-t cserélni azt mondták náluk ilyenre nincs lehetőség, még felárért sem.

2019. júl. 18. 01:52
 7/9 Shaddark ***** válasza:

Mobilneten sűrűn változik, felcsatlakozásonként tulajdonképpen.

Kábeles netnél nem szokott változni.

A lejárati időkor nem vész el az ip címed, megújításra kerül.

Ha teszem azt routered is van és azt nem szoktad kikapcsolni akkor mielőtt lejárna az küld egy megújítási kérelmet és megkapja újra ugyanazt.

Változni akkor fog ha kikapacsolod a routert a lejárati időnél hosszabb időre, vagy a routerben eldobod az aktív ip-t és küldesz kérelmet új ip-re.

2019. júl. 18. 09:29
 8/9 Shaddark ***** válasza:
Amúgy az alapértelmezett beállítások 3 nap és 8 nap szoktak lenni általában.
2019. júl. 18. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy a szolgáltatód mennyi időnként akarja cserélni.

Régebben 24 óra volt a maximális IP-bérleti idő, ma már a legtöbb szolgáltatónál nagyjából egy hét. A konkrét lejárati dáum meg nem állapítható meg, az nincs semmilyen elérhető helyen tárolva. Sőt, valószínűleg dinamikusan határozza meg egy algoritmus a szolgáltatódnál, szóval az sem biztos, hogy ők előre tárolják.

Én a Telekomnál vagyok (nem, nem tetszik a cég, de faluhelyen nagyságrendekkel stabilabb, mint a kábeles net, ami nekem többet ér, mint a nettó sebesség, és amúgy technikailag nincs rájuk panasz...), itt van, hogy egy napon belül megváltozott az IP, de olyan is volt, hogy több, mint 2 hétig volt ugyanaz. Sejtéseim vannak, hogy mi befolyásolhatja a bérleti időt (engem is érdekel ez a téma), de gyanítom, több-kevesebb véletlen-faktor is van a dologban.

2019. júl. 19. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!