Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Diginet 1000 miért nagyon lassú?

Diginet 1000 miért nagyon lassú?

Figyelt kérdés

Most kötötték be az 1000-es digi netet és lassabb, mint a korábbi 60-as volt.

Ezeket az eredményeket kaptam speedtesttel:

Wifi:

IPhone 8: ping 6 ms, jitter 1 ms, download 6.8 Mbps, upload 6.3 Mbps

P20 lite: ping 7 ms, jitter 3 ms, download 2.1 Mbps, upload 2.7 Mbps

Lenovo x1 carbon i7: ping 7 ms, jitter 2 ms, download 17.7 Mbps, upload 18 Mbps

Kabelen:

10 éves asztali gép, elég gagyi már, de eddig minden további nélkül tudtam rajta netezni, most baromi lassú, speedtestet nem tudok csinálni, nem tud csatlakozni a teszt szerverhez.

Egy tp link routerem van, ami tudja az 1000-es netet.

Mi lehet a gond?

2019. jún. 18. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
2.4GHz-es wifi max 60 körül fog jönni ideális esetben (40 MHz sávszélesség, nincs zavaró jel és szomszéd hálózata az útban). 5GHz-en hasonló körülmények között 150 körül fog menni. Mindig a kábeles sebesség a mérvadó. A digis eszköz bridge módban van és a tp-link kezeli a pppoe kapcsolatot, vagy a digis eszköz kezel mindent és a router csak ap?
2019. jún. 18. 10:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Optikai kábellel jöttek be a házba, az bemegy egy átalakítóba, onnan megy tovább egy modem/routerbe, amit a szolgáltató hozott, ez van összekötve a meglevő tp link routerrel (ezen keresztül használtuk eddig is).

Tehát csak annyi történt, hogy a bejövő kábelt és modemet lecserelte, minden más maradt, ahogy volt.

A routerbe még nem tudtam belépni, mert a férjem tudja a jelszót, megnézem milyen MHz-es hálózat van beállítva.

Egy CAT5e kábelt egyébként rádugtam a szolgáltatós modemre, ott 80 Mbps-t mértem, ha jól gondolom még ez is alacsony. (egy régebbi thinkpaddel teszteltem, az x1

2019. jún. 18. 11:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Szóval a carbon x1-en nincs lan port, az csak Wi-Fivel megy.
2019. jún. 18. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Mbps vagy MBps ?

Nem mindegy, mert ha az előbbi akkor jól megy.

iPhone 8 a 802.11n szabványt tudja használni 74 Mbps ~ 9 MBps maximum.

P20 Lite a 802.11g szabványt tudja, ami 19 Mbps ~ 2.4 MBps.

A Lenovo a 802.11ac szabványt tudja, ami max 300 Mbps ~ 40 MBps.

Azért max, mert AC -s eszközöknél elég nagy a veszteség, a max érték kb. méteren belül érhető el.

A DiGi -net 1000 -es csomagja, inkább elméleti, azaz soha nem sikerült 1000 -et mérnem, általában 650-750 Mbps közt ami kb. 80 MBps.

A nettszólgáltatók "bit per secundumba" adják meg.

A programok amiket használsz, amivel letöltesz pedig "Byte per secundum"

8 bit = 1 Byte -al, ez sokszor megkavarja az embereket.

2019. jún. 18. 12:26
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is bit per sec-ban adtam meg az értékeket.

Azt tudom, hogy a névleges 1000 Mbps-t nem lehet elérni, nem is ahhoz hasonlítottam, hanem a korábbi 60 Mbps szolgáltatáshoz.

A garantált letöltés egyébként 300 Mbps, ehhez képest a max amit nap folyamán elértem 20 Mbps, az xbox 1-7 Mbps sebesseggel töltött le. Ezt a 60-as net is tudta.

2019. jún. 18. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha viszont nem nézted be a mértékegységeket és direktbe rákötve se jön a garantált, akkor a szolgáltatót kell megkeresni.

Lehet gubanc van a bekötéssel, pl. nem szabad derékszögbe hajlítani az optikát, de néha elkövetik ezt a hibát.

2019. jún. 18. 13:56
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
A Digis "routeren" két port van, egy 1000 és egy 100 megás. Az 1000 megás GE, a 100 megás FE feliratú. A GE-be dugd a gépet. Ha úgy se megy 95 fölé, akkor a gép is csak 100-at tud, hagyhatod a digis router FE portjában, a GE portban meg lehet a tp-link router.
2019. jún. 18. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:
2019. jún. 18. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!