Manapság gigabitre az RJ45 dugót CAT5E kábelre melyik színsorrend alapján krimpeljük és miért?
Tehát az egyenes, patch kábelt T-568B vagy T-568A alapján kötjük, és mi az indoklás, hogy nem a másikkal?
mit akarsz összekötni mivel??
általában az azonos szinten lévő egységeknél kell a crossover pl.: PC-PC, Switch-Switch
külön szint mehet az egyenes kötés
pc.: PC-Switch, Switch-Router
eddig én csak és kizárólag a T-568A alapján kötöttem össze a kábeleket, mindenfajta használatra. Eddig bevált, nem tudom, hogy mire kellhet a B. Kb 40 ilyenen vagyok túl, és sehol nem okozott problémát (van ebben router-switch, pc-switch-router, router-router-poeRouter-kamera, router-router, és ezeknek a változata). Igazából egyszerűbbnek gondolom ezt a fajta kötést, nem kell bajlódnom, hogy akkor ez a kábel erre-arra jó.
Valszeg a fenti indokomnak nincs alapja, csak tapasztalati, de eddig nem volt problémás :) gigabitet ez is bírja.
B és az az indoklás hogy minden gyári kábel így van kötve.
De nincs kikötés melyik a jo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!