Szolgáltató és a minimum sávszélesség?
Nos a kérdésem az lenne hogy a jelenlegi internet szolgáltató akivel szerződünk (már elég régóta) a csomag leírásban ugye feltünteti a csomagba tartozó elérhető és garantált sávszélességet, az elérhető sávszélesség meg is van egészen addig ameddig valamit el nem kezdek vele csinálni (letölteni,esetleg elindítani egy fullhd videót) mert rá egy 10/15 másodpercre leesik a garantáltra és nem mozdul (néha még az alá is). Na most akkor minek tüntetik fel hogy például:16Mbit/s ha a garantált csak 4Mbit/s? Mi haszna van az elérhető jelzőnek?
Az lenne a normális eset ha a kettő közt ugrálna, mert azért ez mondjuk elég nagy intervallum?
Ezt a mérésekre érted? Ha nem csinálsz semmit akkor 16-ot mérsz, de ha letöltés közben méred akkor csak 4? Vagy a letöltés sebessége 4? Csak mert ha te mérés közben mással is terheled a hálózatot, értelemszerűen a mérésre nem marad már szabad sávszélesség.
Az sem mindegy, hogy milyen mértékben mérsz, hiszen a speedtestek bitben fognak, a letöltőprogram viszont Bájtban.
"Az lenne a normális eset ha a kettő közt ugrálna, mert azért ez mondjuk elég nagy intervallum?"
Logikus lenne, de nem reklamálhatsz, ha a garantáltat eléri.
Nálam 100 Mbites, a garantáltat nem tudom, de 90 Mbittel mindig jön az adat. Szerencsés vagyok. Ezért sem meret 1000-es netet rendelni, mert ott csak 300 a garantált. Nekem túl nagy a difi ...
nekem ezres a netem és 950-el jön le
telekom
úgyhogy nem kell félni tőle
mondjuk függhet a lakóhelytől is mert kertvárosban kisebb a leterheltség mint egy panelban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!