Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudnám megoldási a wifit?

Hogy tudnám megoldási a wifit?

Figyelt kérdés
Sziasztok, új internetem van. Viszont az a modem nem tud wifit. Van wifis modemem de a szolgáltatóm nem hajlandó megadni a felhasználó nevem és jelszavam. Azt mondták tőlük kell vasarolnom hozzá router amit nekem kell konfiguralnom. Hogy tudnám megoldani hogy legyen wifi?

2019. ápr. 7. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem muszáj éppen tőlük vásárolnod a routert. Sőt, akár egy közönséges notebookot is használhatsz rooternek. Nézz kicsit utána a dolgoknak.
2019. ápr. 7. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:

"Van wifis modemem de a szolgáltatóm nem hajlandó megadni a felhasználó nevem és jelszavam. Azt mondták tőlük kell vasarolnom hozzá router amit nekem kell konfiguralnom"

Itt két dolgot különítsünk el.

Modemet vagy modemmel egybeépített routert (home gateway-t, "digitális elosztót") általában a szolgáltató ad, és általában csak a sajátját engedi fel a hálózatára.

Szimpla routert (akár olyat, ami "wifis", akár olyat, ami nem ad vezetéknélküli kapcsolatot) - amivel a szolgáltató modemére csatlakozol - meg bármilyen számítástechnikai áruházban kapsz.

Illetve még egy dolog: ha a szolgáltatótól kapott eszközöd szimpla modem (egy eszköz csatlakoztatható rá), akkor két lehetőség van:

* vagy kapsz felhasználónevet és jelszót - ezt kell megadnod csatlakozáskor akár a gépen, akár az általad vásárolt routerben

* vagy nem kapsz felhasználónevet és jelszót - ez esetben a géped MAC-címe azonosít, amit - ha veszel routert - klónoznod kell a routerben

Ha nem szimpla modemet kaptál, hanem modemmel egybeépített routert (több eszköz kapcsolódhat rá), akkor meg az Internetre csatlakozást maga a modemmel egybeépített rotuer végzi el - neked már nem kell ezzel törődnöd.

2019. ápr. 7. 20:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóval ki kell keresnem a Mac címet? Majd a routerbe meg adni? Hol tudom ezt megnezni?
2019. ápr. 7. 21:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha kábelTV-s Interneted van, akkor általában nem kapsz felhasználónevet és jelszót a modemhez, hanem a számítógéped MAC-címe alapján kapod meg a hálózati beállításokat DHCP protokollon keresztül.

Ha az eddig az Internetre csatlakozó géped helyett saját routert iktatsz be, akkor a router webes (webböngészőn keresztül elérhető) beállítófelületén - ez routertől függ hogy hogy éred el, de általában a 192.168.0.1, 192.168.1.1 vagy valami gasonlóIP-címet kell beírnod a webböngésződ címsorába - tudod "klónozni a géped MAC-címét, így a router" azt "hazudja" a szolgáltatónak, hogy "én az eddig az Internetre csatlakozó számítógép vagyok, itt a MAC-címem, látod?".

2019. ápr. 7. 21:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Ehhez szükségem van a szolgáltatol kapott modemre is? Vagy elég ha az új routerbe klonozom a Mac címet vagy mindkettőnek mennie kell? Mármint mind a két modemnek
2019. ápr. 8. 11:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Modemre - hacsak nem Etherneten kapod az Internetet (szóval nem ADSL, nem optika, nem kábelTV, nem mobil, nem mikrohullám, nem műhold) - mindenképpen szükséged lesz a szolgáltatótól. Az már a szolgáltatótól függ, hogy modemet, vagy modemmel egybeépített routert ad.

Jó lenne tudni, melyik szolgáltató, melyik csomagjáról van szó, hogy hogyan kapcsolódsz; jó lenne ismerni, milyen modemet (pontos gyártó és típus) kaptál - akkor lehetne pontos segítséget adni.

2019. ápr. 8. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!