Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az 1000 mbit/s internet csak...

Az 1000 mbit/s internet csak parasztvakítás?

Figyelt kérdés

Valakinek van itt 1000 megabites nete és el is éri ezt a sebességet???

1000 mbit/s átváltva 125 mb/s !!!

Képes ezt a kiépitett rendszer lehetővé tenni az országban, vagy ez csak reklám. Bátyámnak is 1000 megabites nete van de abból 200 mbit/s-ot ér el.

Ezért kételkedem...

2019. jan. 27. 22:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
34%

#8: Igen kérdező, de te konzekvensen

"125 mb/s"-ról

értekezel, ami milibit/másodperc.

A kicsi m a mili- előtagot a kicsi b meg a bitet jelöli (az SI szerint).

Milibit/másodperc mértékegység nem létezik.

Illetve:

"nem ismerek olyat akinek 125mb/s-mal jönne a film torrentben"

igen, mert:

* a torrent adatátviteli sebessége eléggé függ a seedelők kapacitásától, az Ő hálózatuk terheltségétől

* a Te hálózati kártyádnak (ha Gigabit Ethernet interfészről van szó) - mint arra az előzőekben utaltam - adatátviteli sebessége maximum 987 Mb/s (123 MB/s), amire még rájönnek a géped lassító tényezői

* illetőleg nem mb/s (milibit/másodperc) hanem MB/s (Megabájt/másodperc)

2019. jan. 27. 23:25
 12/28 A kérdező kommentje:

Érdekes, rajtad kívül mindenki normálisan tudott válaszolni és értették miről van szó.

Senki az ég világon nem gondolt milibitre...

Undorító hogy próbálsz hülyének beállítani, miközben feltettem egy egyértelmű kérdést és te rögtön támadsz ilyen baromságokkal.

Ez csak kötekedés semmi több, de én erre egyáltalán nem vagyok vevő, ugyhogy HELLO.

Okoskodjál a spanoknak nekik hátha bejön... Bár ezt erősen kétlem, az ilyen embert mindenki taszítja.

2019. jan. 28. 00:50
 13/28 A kérdező kommentje:

Vagy autista vagy ?! A részletek és a megszokások rabja?

Mert akkor nem bántalak xD

Nem igaz, hogy egy kis m betű téged ennyire zavar, hogy ennyi erőfeszítést teszel, hogy kijavíts. Ez nem normális...

2019. jan. 28. 01:01
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

No offense kedves kérdező, de állításoddal - "próbálsz hülyének beállítani" - ellentétben SEHOL sem mondtam azt hogy hülye lennél.

Én csak - többek (lásd #7-es hozzászólásom, ahol forrásokkal alátámasztva leírtam miért nem tudsz 1000 Mbps-ot kihozni egy Gigabit Ethernet kapcsolatból) között - arról is írtam, hogy az általad leírt mb/s - milibit/másodperc - pontatlan. Nincs mese, egy több mint 10 éve a szakmában dolgozó informatikusnak ez szemet szúr. Mea culpa, mea maxima culpa.

Erre te meg elkezdesz trágár, provokatív, vádaskodó, argumentum ad hominem stílust felvenni. Le style c'est l'homme...

2019. jan. 28. 01:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi kérdező, nem te vagy az egyetlen, aki nem képes a mértékegységeket normálisan leírni.
2019. jan. 28. 01:45
 16/28 anonim ***** válasza:
erős géppel gigabites kártyával ssd rendszermeghajtóval cat6 kábelen a telekomos optika 950-el szokott letölteni
2019. jan. 28. 02:25
 17/28 anonim ***** válasza:

nem ismerek olyat akinek 125mb/s-mal jönne a film torrentben

Talan mert a halozat sebesseget rohadtul nem a torrentes letöltés sebessegeben mérik ahogy sokan azt veszik alapnak.

Es mielott hisztizel nem árt tisztaban lenni a torrent mukodesevel.

2019. jan. 28. 06:44
 18/28 anonim ***** válasza:

Az 1000 Mbit ugye egy lehetséges maximum. Az nem garantált. Van egy garantált sebesség, ha azt teljesíti a net, akkor nincs helye reklamációnak.

Nem mellesleg számtalan dologtól függ a sebesség.

Először is a routernek és a gépben lévő hálókártyának is gigabitesnek kell lennie. Sokszor van az, hogy vesz valaki egy olcsó routert, ami csak 100Mbit-es és csodálkozik, hogy nincs meg a sávszél.

Másodszor a kábel sem mindegy. Mindenképpen CAT5e vagy CAT6 kábel kell, valamint CAT5e esetén nem lehet hosszabb, mint 10m, különben nem viszi a gigabitet.

Harmadszor nem mindegy, milyen a szoftver a gépen, hogy az nem fogja-e a sávszélt, illetve az sem mindegy, honnan töltesz, mert a világ másik feléről nem lesz gigabites az átvitel.

És negyedszer: wifivel ne is álmodj gigabitről.

2019. jan. 28. 09:08
 19/28 anonim ***** válasza:

"nem ismerek olyat akinek 125mb/s-mal jönne a film torrentben"

Nem is fogsz soha. A torrentnek ugyanis van overheadje is, mert sok kis szeletet tölt sok felhasználótól így röpködnek a metaadatok is ezerrel.

Azon kívül ugye limitálva van a kapcsolatok száma is és hiába tudnál gigabittel tölteni, ha összesen van 20, egyenként 20mbit-en feltöltő seeder.

A full sávszélt (gigabit esetén olyan 950Mbit reális) csak egy nagy file, erős és közeli szerverről való letöltésével érheted el. Torrenten ha többet töltesz egyszerre, akkor olyan 500-600 Mbit lehet a max.

2019. jan. 28. 09:13
 20/28 A kérdező kommentje:

De igenis hülyének próbáltál beállítani, mert ku**a egyértelmű volt, hogy mi az anyámra gondolok.

Ugye tudod, hogy az interneten mindenki tud okosabbnál okosabb szavakat egymás mellé tenni?! Aki még az interneten is próbál ennyire okosnak és műveltnek tűnni az kisebbségi komplexusos.

Itt senkinek nem kell bizonyítanod.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, idegen szavakból ez kicsit sok!!! Legközelebb vegyél vissza és kevésbé tűnik majd olyannak, mintha a gugliról halásztad volna őket.

Hagyjuk már...úgy dolgozol informatikusként 10 éve mint én!!!

1:40 perckor még visszaírsz miközben másnap meló (állításod szerint) ?!

Itt próbálod ki élni magad, de mint mondtam erre nem vagyok vevő.

Akármit írhatsz ezentúl...válaszolni, reagálni nem fogok többet. Vergődjél csak magadnak.

2019. jan. 28. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!