Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől van az, hogy ilyen...

Mitől van az, hogy ilyen lassú a letöltés?

Figyelt kérdés

Mért töltök bármit pár 100 kb/s-os sebességgel, mikor 500Mbit-es csomag van (100 a garantált, ehhez képest speedtest néha 60-at is mutat), torrent nem megy, és gigabites kártyám van, úgy, hogy még driverét is feltelepítettem? vagy ez a duplexitás miatt van? hogy egyik és másik irányba is 250-250? ui.:A kábel azt hiszem CAT5, de ebben nem vagyok biztos

ui.:a chromeban letöltésnél *bit-tel vagy *byte-tal kell számolni (tudom az átváltás, miszerint a byte 8-ada a bit-nek, csak a kis-nagy betűk miatt nem mindig tudom eldönteni.)

2019. jan. 23. 19:55
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Pont az a mértékegység jelölésének a lényege, hogy ha nagybetűs akkor Byte, ha kisbetűs akkor bit. Ez sosem keveredik, és mindig egyértelműen jelöli hogy melyikre kell érteni.

A szolgáltató és a speedtest mér bitben, mert ez az alapegység. Minden más program Byte-ban számol, hiszen a bit olyan kis egység, hogy ma már nem használsz bites nagyságú fájlokat, így Byte-ba átváltva egyszerűbb és közérthetőbb az adatmennyiség.

Nincs duplexitás, viszont letölteni csak annyival tudsz, amennyivel a másik oldalról küldeni tudják. Torrentnél főleg, ahol a feltöltés jellemzően sokkal kisebb mint a letöltés. Ha neked 500/20-as neted van, és egy másik 500/20-as peer-ről töltesz, értelemszerűen 20-nál többel nem tudsz letölteni, hiszen ő sem tud többel feltölteni.

2019. jan. 23. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!