Hogyan lehet távolról vézerelni más gépét?
Csáo tudna valaki segíteni? [Minecraft szerver] ]Annyi lenne hogy az uncsim csinál ilyen minecraft szerót, és azt kellene valahogy elérni hogy ugye vannak a szerohoz tartozó fájlok amik a mappában vannak.. Na és hogy ezeket valahkgy feltölteni netre úgy, hogy ha én azt innen megnyitom akkor tudjam alakítani, és ha elmentem akkor nála is ugyanez maradjon meg.. Nem tudom hogy így érthető-e😅 Itt egy kép, mint pl interneten a hosterek, ott vannaka fájlok és azokat tudod használni.
Vagy ha ez ag online nem működik, akkor nekem valami olyasmi is jó mint mo djuk a teamwiever csak az a lényeg hogy olyan program kell amivel mondjuk nem az egész gépemhez fér hozzá, hanem csak egy adott mappához amit én adok meg.. Vagy ezt meglehet oldani teamwieverben is?
Az eléréshez pár dolog szükséges:
1. A gép aktuális IP címének ismerete (ez alapján tudod indítani a kapcsolódási kérelmet).
Ha nagyon ritkán változik az IP cím, akkor elég lehet, ha rákérdezel nála amikor kell.
Azonban ha sűrűn változik, akkor talán a DDNS a legegyszerűbb és a router-ben állítható, - a kiválasztott szolgáltatónál regisztrálni is kell.
2. Router beállítása, hogy a háztartáson belül a megfelelő gépre küldje a távolról érkező kéréseket. (port-továbbítás)
3. A gépen a háttérben futó megfelelő program/szolgáltatás telepítése (ami fogadni tudja a kérelmet és végrehajtani a küldött utasításokat).
Egy mappa megosztásához elég egy egyszerűbb FTP szervert telepíteni, pl. Filezilla.
Megj.:
Ha a gép gyakran van kikapcsolva, akkor a távoli bekapcsoláshoz és használathoz szükséges a Wake-On-LAN ébresztés beállítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!