Hogyan lehet távolról vezérelni (Részletek lent)?
Vettem egyszerű WIF-s kapcsolót (kínai), amit mobiltelefonról lehet ki és be kapcsolni. Ehhez a használati utasítás szerint egy e-Control (BroadLink) nevű szoftvert kellett letölteni az androidos telefonra. Ez akkor működik, ha ugyanazon a wifi hálózaton belül csatlakozik a kapcsoló is és a telefon is. A kérdésem arra vonatkozik, hogy létezik-e olyan applikáció amivel ugyanez a távkapcsolás távolról interneten keresztül is megoldható. (Pl ha feltöltött kávéfőzőre teszem a WIFI-s kapcsolót, akkor hazaérkezés előtt mobilinterneten keresztül elindíthatom, hogy mire hazaérek elkészüljön a kávé, de akár a fűtésre is rátehetem, hogy mire hazaérkezünk valahonnan meleg legyen.)
A válaszokat köszönöm előre is. (Olyan válaszokat kérek, amit egy átlagos felkészültségű felhasználó is megért)
Ehhez egy VPN kell, nem egy "Program".
vagy egy otthoni szerver, amire belépsz (TeamViewer, VNC, RDP, stb) és onnan kezeled a dolgot.
Használd a Google-t!
VPN = Virtual Private Network
Kvázi kihúz az adott gépről, mobilról egy virtuális kábelt a te otthoni LANodba. Ezután az a gép mindent ugyanúgy lát, mintha otthon dugtad volna be a routerbe.
Ez lehet egy önálló gép, vagy egy NAS vagy egy okos router is.
A Synology NASok tudnak ilyet is , de én inkább egy routert javasolnék. Ha hajlandó vagy melózni vele akkor egy bármilyen DDWRTs jó, ha nem akkor ajánlom az AsusWrt-s cuccokat.
Szerintem egy kicsit tulbonyolitjatok!
Belepsz a routered admin feluletere, adsz a wifi-s kapcsolonak egy fix belso IP cimet (ez nem art amugy sem). Ezutan atlepsz a port forward fulre, es megadod, hogy azt a portot, amit a kapcsolo hasznal (ezt alapbol nem tudom, a leirasabol gondolom kiderul, vagy portscannel megnezed) a kapcsolo cimere forwardolja. Innentol ha tudod a kulso IP cimedet, akkor azon keresztul mar elered a kapcsolodat.
Ha fix IP-t kapsz a szolgaltatodtol (pl. UPC nem mondja, de evente valt kb.), akkor keszen vagy.
Ha nem, akkor regisztralsz egy szimpatikus dinamikus DNS szolgaltatos cimet, beallitod a routereden, hogy mukodjon, es nev szerint elerheted. Szinten a routered admin feluleten derul ki, hogy mit tamogat (dyndns fizetosse valt par eve, de szokott lenni no-ip meg par egyeb is).
Hát ez elég vicces hozzáállás... :D
Ha nem akarják hogy hozzányúlj, akkor le tudják tiltani.
De amúgy persze ha el állítod és kihívod őket vagy egy számít az nincs ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!