Mit tehetek az olyan spamekkel amik különböző címekről érkeznek?
Mostanában teljesen elárasztottak a spam-ek. Napi több százat kapok. Idióta reklámok kamu nevű feladóktól. Viszont mind más e-mail címről és más IP-ről jön, tehát nem tudok rá spamszűrőt alkalmazni.
Az e-mail címem nem tudom megváltoztatni, mert az van megadva minden korábbi nyomtatott anyagomban.
Feljelenteni nem tudom a küldőt, mert látszólag nem egy helyről jön.
Egyszer megpróbáltam leiratkozni a levél végén lévő leiratkozással, de csak azt értem el vele, hogy azóta még több jön.
Mit tehetek ellenük?
Tartalomra próbálhatsz szűrőt csinálni (kifejezéseket keres és az alapján töröl), de előfordulhat, hogy ezzel más nem-spam levelet is kiszűrsz.
Megoldás nincs, legfeljebb ha lelövik a hálózatot amiről ezeket küldik.
Én hosszú évekig gyűjtöttem a SPAM -elő szervereket, azok IP tartományait, ezeket tettem szűrő listára.
Még ma is előfordul néha 1-1 SPAM, de mára megvan tizedelve.
Plusz ahogy írta, tartalom szürés, sokszor ugyan azok a szópárok, termék nevek ismétlődnek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!