Hogy tudnam kikerulni a reklamokat a sorozatbaraton?
#20/#21: Baromságokat bárki írogathat, de ismételjük át még egyszer:
1. Ez nem törvény, csak irányelv. Az EU-tagállamoknak évek állnak rendelkezésére hogy az irányelveknek megfelelő törvényeket alkossanak.
2. Nem világméretű, csak az EU-n belül érvényes.
3. Eleve amiket felsoroltál - torrenten keresztül, videómegosztókra/felhőtárhelyekre való illegális feltöltés - idáig sem volt megengedett, a jogtulajdonosok.
Értem én mint mondasz.
Csak azt nem értem hogy egy ilyen helyekre feltöltőtt filmek filmnézős oldalakon nCore-n eltünnek?
Mert ha igen, akkor hogyan használjúk tovább?
Talán Proxy, VPN, Tor?
Remélem érted mire célzók, ha nem el mondom!
Van egy film pl: Démonok között és ez fent van csomó filmnézes oldalon és nCore-n Majomparaden stb torrent oldalon, Popcorn Time stb, és ott ha letörlik akkor hiába írom be a film címét csak ennyit kapok: Nincs találat.
Nekem vannak filmek fent YouTube csatornámon, akkor azt mind lefogják törölni és csak Amerikaiak nézhetik meg, meg akik nem tartoznak az EU-hoz?
"Csak azt nem értem hogy egy ilyen helyekre feltöltőtt filmek filmnézős oldalakon nCore-n eltünnek?"
Igen, megeshet, mivel a jogtulajdonos engedélye nélkül lettek feltöltve. Ez teljesen független az említett 13-as cikkelytől.
"Nekem vannak filmek fent YouTube csatornámon, akkor azt mind lefogják törölni és csak Amerikaiak nézhetik meg, meg akik nem tartoznak az EU-hoz?"
Mint már mondtam: a törlés teljesen független a 13-as cikkelytől. Az USA-ban is törlik, ha a jogtulajdonos kéri/a Youtube megtalálja a Content ID alapján.
"Igen, megeshet, mivel a jogtulajdonos engedélye nélkül lettek feltöltve."
Ha ez történik majd, akkor hol tudok majd zenéket és filmeket letöltenni ingyen?
Vagy mibe változik majd torrent?
"Ha ez történik majd, akkor hol tudok majd zenéket és filmeket letöltenni ingyen?"
A #16-os hozzászólásomban már utaltam rá: "A torrent- és "filmnézős"-oldalak idáig is tettek a szerzői jogra" - így nem fog semmi változni.
Ha törlik a filmet, megjelenik egy másik oldalon. Ha megszűnik egy tracker-oldal, lesz helyette másik.
Vagy - mint arra már utaltam az előzőleg említett hozzászólásomban - most már nem is kell tracker-oldal, nem kell torrent-fájlokkal vacakolni: a DHT hálózaton keresztül be lehet indexelni a megosztott tartalmakat, és az így létrejött adatbázisban keresni is lehet.
Az lenne jó hogy a nCore rar-ba töltenének fel filmeket és titkosítva, akkor nem lenne gond.
Amiket küldél a torrent helyett, azok a saját oldalukon szerveren tárolják?
Nem nagyon értem ezt az új dolgot.
"Az lenne jó hogy a nCore rar-ba töltenének fel filmeket és titkosítva, akkor nem lenne gond."
De gond lenne, mert a tartalom egy adott szerveren lenne.
És bár titkosítva lenne, de nem anonimizáltan (tehát lehet tudni, hogy egy-egy titkosított rar fájl valójában mit tartalmaz), egy adott csoport számára publikusan, így az problémát okozna.
"Amiket küldél a torrent helyett, azok a saját oldalukon szerveren tárolják?"
Nem a torrent helyett küldtem, hanem a torrent modern használata mutattam példát.
A torrent esetén a tartalmak nem egy vagy több kitüntetett szerveren vannak (mint egy web- vagy FTP-tárhelynél vagy egy-egy videómegosztó-oldalnál), hanem egy-egy olyan hoszton, amelyek szerverként illetve kliensként is működhetnek, és bármelyik kapcsolódhat bármelyikhez (ezt nevezik P2P-hálózatnak).
Ezen tartalmak közzétételének/kereshetőségének megkönnyítése miatt alkották meg a tracker szervereket, amik koordinálják hogy egy-egy tartalom milyen hoszton érhetőek el (így a torrentezés egy hibrid - torrentkliensek + tracker-szerver[ek] illetve P2P-hálózat - hálóüzaton zajlik).
Viszont erre a tracker-szerverre - mint azt már említettem - sincs feltétlenül szükség, elvégezhető teljesen P2P-hálózat segítségével - csak kissé komplikáltabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!