Észrevettétek, hogy az Origó szoftverbázisról letöltött "Live Home 3D stb. " szoftver, az induláskor mindig behozza (ugyanazt) a vírust?
De vajon miért innen - legalábbis amióta elvesztette az ártatlanságát - töltene le bárki bármit a gyártó oldala helyett ?
Mondjuk nem tudom mit blokkolhat a Panda, mert lehet, hogy ez csak - az ingyenességhez kapcsolódó - reklám, amelyet a hivatalos telepítő tartalmaz.
Pontosan (melyik gyártó, melyik terméke, melyik verzió) milyen szoftvert töltöttél le?
Honnan?
Live Home 3D ugyanis nincs a szoftverbázis kínálatában - átellenőriztem a "home" szót tartalmazó szoftvereket:
Esetleg Sweet Home 3D van - annak a legfrissebb (6.0), Szoftverbázison elérhető változata:
a Virustotallal leellenőrizve az onnan elérhető Windowsos telepítőt vírusmentesnek tűnik:
Letöltöttem a telepítőt a hivatalos oldalról:
és leellenőriztem Virustotallal (ugyanaz az ellenőrzőösszege, mint a Szoftverbázison levőnek):
az is vírusmentes.
Ellenőriztem a többi Sweet Home 3D verziót is - mindegyik megegyezik a hivatalos oldalon levővel.
A Virustotal elemzése szerint - egy kivételével (bár ott is csak egy nem épp mainstream kártevőkereső jelez, szóval igen valószínű, hogy false positiv, hamis riasztás) - mind vírusmentes:
* [link]
* [link]
* [link]
A nyomatékosítás kedvéért: mivel ugyanaz az ellenőrzőösszegük, a Szoftverbázison és a hivatalos oldalon ugyanaz az állomány érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!