A net sebessége a negyede annak, amit fizetek. Miért? A router lenne a gond? Mit kéne vennem helyette?
Figyelt kérdés
Gond van a nettel. Nagyon lassú. 80Mbs sebességű netet fizetek, de nem tudok 1.5MB/s-nél többel tölteni. Nem csak mostanában, kb 1-1.5 éve ez van. A szolgáltatóval beszéltem, elvileg a nettel és a modemmel minden rendben van. Gondolom akkor a router a hibás. Egy tp-link TL-WR1043N szolgálja jelenleg a családot. Általában kb 10 eszköz van fent rajta. Nem tudom, hogy mennyire terheli le a routert ennyi eszköz, és azt sem tudom, hogy ez mennyiben befolyásolja a net sebességét. Ha nagyban, akkor venni fogok egy másikat. Szóval a kérdéseim: Bírja ez a router ezt a sok eszközt? Befolyásolja ez a net sebességét? Vennem kéne egy másikat, és ha igen, akkor mit kéne vennem, hogy tökéletesen ki lehessen használni a megrendelt net egészét?2018. dec. 8. 12:53
1/10 A kérdező kommentje:
Speed testet csináltam, 11.85 Mbs a letöltés.
2018. dec. 8. 12:55
2/10 A kérdező kommentje:
Mbps*
2018. dec. 8. 12:56
3/10 anonim válasza:
Pontosan melyik szolgáltató melyik csomagja?
Ha a routert kiiktatod, közvetlenül a modemből mérve milyen sebességet mérsz?
Ha speedtest.net oldalon mérsz a kapott eredményt be is linkelheted (lásd a mérés után a Share felírat mellett a lánc ikont)
"Általában kb 10 eszköz van fent rajta."
Ezek milyen eszközök, milyen forgalmat bonyolítanak?
Kábellel vagy anélkül? Melyik eszközön mérsz?
4/10 A kérdező kommentje:
Diginél vagyok.
Közvetlenül a laptopba dugva a kábelt nem tudom, mert nem fogadja ez a gép. Nincs internet valamiért.
Eszköszök: 3 Smart TV, 5 telefon, 3 laptop, 3 tablet, és 1 Wi-Fi-s kamera. Ez az összes eszköz ami fent lehet a Wi-Fi-n. Nem mind szokott általában, de előfordul.
Ezek csatlakozása mind Wi-Fi-s.
2018. dec. 8. 13:34
6/10 A kérdező kommentje:
Ezt a kettőt néztem most ki, ha router gond van. Bár nem tudom, hogy a drágábbikra szükség van-e, vagy elég az olcsóbbik.
2018. dec. 8. 13:51
7/10 anonim válasza:
Egyenlőre azt kellene tesztelned, hogy kábelen hogy jön, az a biztos, mert a jelenlegi routered is bőven kellene hozza ezt a sebességet. Ekkora csomagra meg borzasztó nagy pazarlás volna ilyen kategóriájú router-t venni.
8/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszi, akkor keresek valami megoldást, hogy miért nincs internet kapcsolat.
2018. dec. 8. 15:24
9/10 anonim válasza:
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2018. dec. 8. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!