Windows xp gépemre kellene olyan magyar nyelvű teljes verziós Mozilla Firefox böngésző ami megbízható és jó?
A legutóbbi támogatott verzió az 52.9.0esr:
* [link]
elérhető a Mozilla hivatalos oldaláról - 32 bites:
* [link]
illetve 64 bites:
* [link]
változatra.
De egyébként a Windows XP veszélyesen elavult. Nem lehetne erre a gépre (pontosan milyen konfigurációról beszélünk?) legalább egy Windows 7-tet felrakni? Vagy - ha nem vagy nagyon Windows only rögökhöz kötve - esetleg Linux?
A 2018.11.12.-én a 90%-ban hasznos válaszadónak üzenem,hogy ezt töltöttem le és kiváló köszönöm szépen egyébként a 64bittes az gyorsabb?Azt honnan tudom meg,hogy a kérdésemben kiírt gépem hány bittes?
"egyébként a 64bittes az gyorsabb?"
Nem, csak 64 bites rendszerre készült.
"Azt honnan tudom meg,hogy a kérdésemben kiírt gépem hány bittes?"
A telepített rendszeredről így:
vagy Sajátgép ikonon jobb klikk -> a megjelenő helyi menüből Tulajdonságok menüpont -> a megjelenő Rendszertulajdonságok ablak Általános füle:
Itt megtalálható:
* a processzorod típusa (ami meghatározza, hogy milyen rendszer rakható rá: ha 64 bites a processzor, akkor rakható rá 64 és 32 bites is; ha csak 32 bites, akkor meg csak 32 bites operációs rendszer rakható rá)
* a telepített memória mennyisége
A 2018.11.12.-én a 90%-ban hasznos válaszadónak üzenem,hogy ez szerint néztem meg,hogy hány bittes a gépem:
Sajátgép ikonon jobb klikk -> a megjelenő helyi menüből Tulajdonságok menüpont -> a megjelenő Rendszertulajdonságok ablak Általános füle
A következő adatokat adta ki:
Rendszer:Microsoft Windows xp
Professional
2002-es verzió
szervizcsomag 3
A termék használatára jogosult
User
76431-640-48499656-23356
Számítógép:
Intel(R)Celeran(R)CPU
550@2.0GHz
1.99GHz.0.99GB RAM
Fizikai Cím kiterjesztése
Szeretném kérdezni,hogy ezek az adatok megfelelőek-e hanem mit tegyek?
A processzor: 64-bit
Operációs rendszer: 32-bit.
Mivel a 64-bites XP -ből nem is volt magyar nyelvű változat, ezen kívül csak SP2 volt hozzá a legjobb javítócsomag. Egyébként lényegesen hamarabb megszűnt a támogatása.
-------
Tipp:
Ez a gép szó szerint fillérekből fejleszthető lenne.
1 magos Celeron kész rémálom lehet 1 GB RAM-al.
1 GB DDR2 kb 1000 Ft
2 magos LGA775 -ös proci szintén 1000 Ft körül, vagy még olcsóbban is. Attól függ mit támogat az alaplapod. És egyik cseréje miatt sem kell újratelepíteni a gépet.
A processzor adatlapja:
szerint 64 bites utasításkészlettel rendelkezik, szóval elvileg 64 bites operációs rendszer is felmenne rá jelenleg 32 bites van rajta).
Viszont nincs benne 4 GiB vagy annál több memória (hogy belemenne-e, az határozza meg, hogy milyen gépről/laptopról - utóbbi a valószínűbb, mivel Mobil Celeron processzor van benne - van szó, milyen chipkészlet van benne), így ebben az 1 GiB mennyiségű memóriás formájában nagy jelentősége/haszna nem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!