Melyik webböngésző írja a letöltött bájtokat rögtön a célhelyre?
A Firefox-ban kikapcsoltam a disk cache-et, de ha letöltök valamit, akkor egy darabig a RAM-ba puffereli (az egész állományt!). Ezt még lenyelném neki, vennék még RAM-ot.
De azt hiszem hogy még az előtt ,hogy megkérdezné hova akarom menteni, felírja a háttértárra. Vagy ha nem oda, akkor talán még 1 példányt csinál a pufferből (Ezt már nem fogom tudni kiszolgálni neki soha!).
Szóval van olyan progi, ami RAM-ba csak kicsi részeket pufferel, és letöltés közben folyamatosan írja ki a háttértárra az anyagot?
SSD-m van, annak az élettartamát szeretném óvni. Ezért a cache disk -et le is tiltottam.
Teljesen felesleges az SSDt óvni.
Otthoni felhasználással 15 év alatt se használod el.
Évek óta SSDre torrentezek, havi több száz giga adatforgalommal, de messze még az SSD-m vége. Nagyon .
Akkor az egy hibás példány volt.
Esetleg TRIM nem volt aktív.
Nézz rá HDSsel és kövesd, hogy Van-e ismét ilyen gond .
Illetve máskor azért ne ADATAt vegyél szerintem, azok gagyibbak, mint pl egy Samsung.
Figyu. Az olcsóságra mentem rá, de emellett szem előtt tartottam azt is, hogy mennyi össz-írást bír ki. Volt egy -számomra- ismeretlen márka, ami nem lett volna drágább, de még az ADATA -nál is több írást bírt volna. Csak abban nem mertem megbízni.
A TRIM parancsot nem futtatja az SSD önmagától? OP rendszernek kell kiadni? :(
Elvileg, igen automatikusan aktiválja a dolgot egy modern oprendszer.
Ellenőrizni azért érdemes lehet a te esetedben.
De amúgy tényleg, egy SSDt nem kell babusgatni, csak használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!