Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért tiltja le a yandex a...

Miért tiltja le a yandex a weboldalakat?

Figyelt kérdés
A tegnapi nap vettem egy ASUS RT-N12 típusú routert, sikerült is konfigurálni, de ma akartam sorozatot nézni, de mikor töltötte be az adf.ly-t akkor egy orosz üzenet jött be amiben azt írja, hogy nem biztonságos a weboldal. Lehet köze a routernek ehhez a yandexhez?

2018. aug. 6. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert nem kéne illegális filmeket nézni...
2018. aug. 6. 21:03
 2/7 anonim ***** válasza:

"de ma akartam sorozatot nézni, de mikor töltötte be az adf.ly-t akkor egy orosz üzenet jött be amiben azt írja, hogy nem biztonságos a weboldal"

Semmi köze a routerhez. Ilyen online filmnézős helyeken használj reklámblokkolót - mondjuk uBlock Origin-t - az megfogja az ilyesmiket.

2018. aug. 6. 21:06
 3/7 A kérdező kommentje:

1.Mert a sorozatbaráton illegálisan van fent az Így jártam anyátokkal? Vicces vagy..

2. Köszi a segítséget.

2018. aug. 7. 00:17
 4/7 A kérdező kommentje:
De mondjuk az adblocknak ezt nem kellene kiszűrnie?
2018. aug. 7. 00:18
 5/7 anonim ***** válasza:

"Mert a sorozatbaráton illegálisan van fent az Így jártam anyátokkal?"

Így van. A szerző - jelen esetben a 20th Century Fox Television és a Bays Thomas Productions ( [link] ) - feltételezhetően nem engedte meg, hogy a Sorozatbaráton megosztásra kerüljön a produktumuk.

Mint az a "1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról" törvényben szerepel:

"A többszörözés joga

18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Többszörözés:

a) a mű anyagi hordozón való - közvetlen vagy közvetett - rögzítése, bármilyen módon, akár véglegesen, akár időlegesen, valamint

b) egy vagy több másolat készítése a rögzítésről.

...

A terjesztés joga

23. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét terjessze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Terjesztésnek minősül a mű eredeti példányának vagy többszörözött példányainak a nyilvánosság számára történő hozzáférhetővé tétele forgalomba hozatallal vagy forgalomba hozatalra való felkínálással.

...

A mű nyilvánossághoz való közvetítésének joga

26. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét sugárzással a nyilvánossághoz közvetítse, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Sugárzás a mű érzékelhetővé tétele távollévők számára hangoknak, képeknek és hangoknak, vagy technikai megjelenítésüknek vezeték vagy más hasonló eszköz nélkül megvalósuló átvitelével."

[link]

És aki ezek ellen vét, arra a "2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről" passzusa vonatkozik:

"Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése

385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

[link]

2018. aug. 7. 00:35
 6/7 anonim ***** válasza:

"De mondjuk az adblocknak ezt nem kellene kiszűrnie?"

Az Adblock Plus is alkalmas lehet rá - maximum be kell állítani - de a uBlock Origin egy kicsit hatékonyabb.

2018. aug. 7. 00:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, már működik, ment a zöld kéz!
2018. aug. 8. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!