Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van egy tabletem, ami nem tud...

Van egy tabletem, ami nem tud a nethez kapcsolódni, mivel WPA/WPA2 a védelme. Mit kezdhetnék vele?

Figyelt kérdés
A jelszót nem szeretném levenni, ugyanis a hülyegyerekek lopják a netet (meg a cseresznyét) a ház előtt állva. 4-5 napig kellene valamilyen formában netet varázsolnom rá. Valamilyen ötlet, hogy tudnám megoldani? A gépemről esetleg tudnék valamilyen módon netet megosztani?

2018. aug. 2. 10:18
 1/9 CspCsj ***** válasza:
Fixen WPA-ra állítva sem csatlakozik?
2018. aug. 2. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:

"Van egy tabletem"

Gyártó, típus?

"mivel WPA/WPA2 a védelme"

A tabletnek nincs WPA/WPA2 védelme.

Maximum a routernek (/"digitális elosztónak"/home gatewaynek/vezetéknélküli elérési pontnak) lehet.

De annak is tudni kéne a gyártóját, típusát, hogy pontos választ lehessen adni.

"A gépemről esetleg tudnék valamilyen módon netet megosztani?"

Elvileg lehet, kérdés, hogy a géped milyen módon kapja a netet a routertől, illetve van-e benne wifis, vezetéknélküli interfész.

2018. aug. 2. 10:50
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
A WPA2 már több mint 10 éve van. Létezhetetlen hogy van olyan Tablet forgalomban, ami nem tudja.
2018. aug. 2. 11:02
 4/9 CspCsj ***** válasza:

#3:

Új tabletnél és olcsó router-nél már futottam bele ilyesmibe, hogy a router miatt nem tudott csatlakozni mixelt módban.

Esetleg a router beállításaiban a fix WPA2-őt is ki lehet próbálni, - az még jobb.

2018. aug. 2. 11:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Vedd le a jelszót és Mac Address-re tedd a routert..így csak azokat az eszközöket engedi fel, amiket egy listábam engedélyeztél
2018. aug. 2. 11:49
 6/9 anonim ***** válasza:

#4: Vagy esetleg a tablet nem ismeri az AES titkosítást csak a TKIP-t:

[link]

Vagy találkoztam már olyannal is, hogy a tabletben "benneragad" valami régi beállítás - ilyenkor el kell felejtetni a hálózati beállításokat és újból felcsatlakozni, jelszót megadni.

2018. aug. 2. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
#5: Jó lenne a MAC-cím alapú szűrés is, a gond csak az, hogy a MAC-cím könnyedén "elkapható" és hamisítható.
2018. aug. 2. 12:38
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 nyilvan nem a cseresznyet lopo 12 evesek fogjak megvalositani
2018. aug. 2. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Sose becsüljük le az ellenséget.
2018. aug. 2. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!