Hogyan tudnám használni a mobilinternetet (telenor hipernet home ) vályogházban, ahol csak a padláson van egy pont ahol befogom a 4G-t?
ADSL Internetem van jelenleg. Mivel nincs kiépítve a településen normális hálózat ezért 1-2Mb-nál több nem jön be sajnos. Mobil internettel szeretnék próbálkozni,egy falubeli ajánlotta,már 3 családnak van itt Telenoros mobil internetje. [link]
Egy baj van,hogy vályog házban lakom és nincs térerő a házban,le van teljesen árnyékolva. Az első szobában van térerő az ablaknál,de nem elég 4G-hez,csak E-t ír ki a telefon is. A padláson egyetlen egy helyen van egy pont ahol van 4G,olyan 20Mbps letöltési sebességet mérek. Itt működne a mobil net. Az egyik szomszéd áthozta az ő cuccosát,ami egy Telenoros USB Mobil Stick,amiben van egy SIM kártya,erre rácsatlakozik egy Hordozható kompakt LTE MIMO X alakú antenna. [link] Illetve egy router és van internet,kipróbáltuk. Elméletileg le lehet hozni a padlásról a kábelt,de nem tudom hogyan viselné a téli hideg időjárást oda fent. Hallottam,hogy vannak kültéri antennák is,de nem tudom hogyan van ennek a pontos menete,nem merek rendelni antennát,mivel nem tudom,hogy jó e lenne,ezért lenne jó egy olyan személy aki keni vágja,ki jönne,megnézné,hogy működne e,érdemes e bele vágni,fel tudná szerelni,bekötni,behúzni a házba. Esetleg tud valaki olyan szolgáltatót vagy céget aki ilyennel foglalkozik?
Sajnos kénytelen leszel a padlásra tenni, ez biztos. A modem nem viseli a téli hideget, az antennába viszont szerintem nem okozna kárt. Csak az a baj, hogy az elmondásod alapján épp, hogy van térerő, az is csak egy pontban. Viszont a 4G úgy működik, hogy ha sokan lógnak rajta, csökken a lefedettség, meg a hó, falevelek, minden befolyásolja. Lehet, hogy nem lesz mindig 4G, és olyankor még lassabb lesz, mint az ADSL. Szóval ez így kicsit lutri. Lehet a falu másik felén vagy a szélén jobb a térerő, pár száz méter is sokat számít.
Másik lehetőség a műholdas internet, kevesen tudják, de létezik ilyen is: [link]
Az előnye, hogy az ADSL-nél biztos gyorsabb lenne. A hátránya, hogy kb. kétszer drágább, mint a mobilinternet.
Viszont ez 100%, hogy működni fog, mindegy hol laksz. Tehát ez a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!