Milyen szoftvereket ajánlanátok?
Sziasztok!
A szakdolgozatomon dolgozom, ahol az IPv4 és az IPv6-ot szeretném egymásnak ereszteni, egyfelől elérési idők összevetésében, és a csomagokra érkező válaszidőkben. Nyilván ez egyszerű pingeléssel megoldható egy CMD-ből, de szeretnék ennél valami komplexebb képet felállítani a dologról, ezért olyan szoftvereket keresek, amellyel viszonylag sok információt ki lehet nyerni például egy csomag útjáról, az átviteli időkről stb. A wireshark-ot ismerem, esetleg ahhoz hasonló szoftverrel érdemes próbálkozni, vagy az tökéletes?
Továbbá szeretnék egy olyan kísérletet is tenni, hogy a routereket vagy akár a hosztokat milyen mértékben terheli a csomagok darabolása, azok feldolgozása, processzoridőben. Nyílván ezek elég kis időintervallumok és impulzusok, de valamilyen módon ki lehetne szűrni a folyamatok közül kizárólag az ezekre eltöltött időket? Nekem olyan ötletem támadt, hogy folyamatos ömlesztéssel tolnám be a csomagokat egyre nagyobb terheléssel az eszköz számára, de erre is kéne egy olyan szoftver, ami mondjuk nem vírusos. :D
Valakinek valami ötlet? A válaszokat előre is köszönöm!
Csak felhívom a figyelmed, hogy az IP az csak protokoll, nem az fogja a válaszidő méretét meghatározni, hogy a címzés 4 vagy 16 bájt, és pár bájttal nagyobb a fejléc vagy kisebb. Másrészt inkább ezért tart ott a felsőoktatás. Ha a konzulensed nem segít, kérjél másikat, vagy jelezd az egyetem felé, hogy nem mész vele semmire. Ha ez sem megy, vannak szaktársak. De hogy valaki szakdolgozatához gyakorikérdéseken...
Ezt a szakmai profizmust.
Google-t próbáltad?
Még mindig #1 vagyok. Segítségképp: OSI modellt nézd meg, és annak az első 2 szintje határozza meg a sebeséget mérhető módon. A hálózati réteg fluktuálhat, nem fogsz tudni reprodukálható mérést végezni, mert minden pillanatban ellentétes eredmények jöhetnek ki.
Amúgy melyik egyetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!