Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van olyan DIGI-s akinek már...

Van olyan DIGI-s akinek már megemelték alapból 1GBPs-re a sebességét?

Figyelt kérdés

Tehát nem ennyit fizet eleve elő, hanem az ígért optikai bővítéssel, a 100/100 helyett már 1GBPS sebességet kap?

Nem kell ehhez eszközcsere?

ügyfélszolgálat azt mondta majd sorjában haladnak, és majd a számlából látszik, ha már 1000-es a net.

Eszközcserét nem mondott.

2018. júl. 27. 12:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%

Ez elég fura, mivel 100/500/1000 Mbps csomagok vannak, külön szerződéssel. Persze ettől még meglehet. De kizárt, hogy 1 GBps lesz a sebessége, jó az 1 Gbps-nek is. (gigabájt-gigabit)

ÉS az 1Gbps-es csomaghoz előzetes bemérés szükséges. www.digi.hu

2018. júl. 27. 12:57
 2/21 anonim ***** válasza:
82%

Nekünk nem kellett semmilyen felmérés/bemérés stb.

Sok éve vagyunk digisek, néhány éve behúzták az üveget, és egyszer csak átkerültünk a 100-as (legmagasabb) csomagból 1 gigásba.

Mindez lakótelepen, mezei 4emeletes házban, mindenféle otthoni modem/router nélkül történt.

2018. júl. 27. 13:18
 3/21 A kérdező kommentje:

Ez mikor történt?

#1 - inkább meg sem szólaltál volna :D

értelmezd nyugodtan gigabit per szekundumnak, de ha akarod forgasd ki a szavam, ha trollkodtál csak, akkor elnézem az okoskodásod.

[link]

2018. júl. 27. 13:30
 4/21 anonim ***** válasza:

Miért akartam volna trollkodni? Nekem ez új infó, h átáll az alapcsomag gigabitesre. Pár hónapja néztem a honlapjukat és érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, onnan tudtam, hogy bemérés szükséges. Az én címemre most is ezt írja: "DIGINet 1000 esetében előzetes technikai felmérés szükséges."

De akkor így jártam. Köszi az infót

2018. júl. 27. 18:23
 5/21 A kérdező kommentje:

(a gigabit gigabájt-ra értettem, mindegy spongyát rá.)

Az ügyfélszolgálat nem mondott semmi extra hardvert, azt mondta majd a számlában fogjuk látni ha megemelték, mert 1000-et fognak írni a 100 helyett. Na most ez azért furcsa, mert eleve valami modemet kellene adjanak, de nem tudom pontosan milyet.

Az optika miatt.

2018. júl. 27. 18:55
 6/21 anonim ***** válasza:

"(a gigabit gigabájt-ra értettem, mindegy spongyát rá.)"

ok és bocsi

"Az optika miatt."

Igen, vágom. Szerencsére a cikkben új optika behúzását is ígérik :)

"Nem kell ehhez eszközcsere?"

ezt mire értetted? A hálókártyák már gigabitesek az újabb gépekben. Nekem meg majd wifi modemet kell cserélnem, mert csak 300 megás, nem fogja bírni

2018. júl. 28. 01:52
 7/21 A kérdező kommentje:

arra értettem, hogy az üvegszálas kábel az más mint a LAN kábel.

Nálunk a házban a dobozban volt / van modem onnan jön sima LAN kábel, amit egyből a routerba kell bedugni vagy PC-be.

Na most a több hónapja behúzott üvegszálas kábel az nem jön be a lakásba, de ha bejönne akkor gondolom kellene neki valami modembe becsatlakozni.

Nem tudom, csak gondolom.

2018. júl. 28. 02:01
 8/21 anonim ***** válasza:

Én sem tudom sajnos. A kérdés kiírást köszi, mert akkor így nem módosítok a szerződésen, hanem kivárom a sorom:)

Kérdezd meg a Digitől, írj nekik emailt. Nekem is válaszoltak anno pár napon belül

2018. júl. 29. 12:50
 9/21 A kérdező kommentje:

már megkérdeztem, de nem vagyok biztos abban, hogy a műszakisnak bármi fogalma lett volna az egész átállásról. Szerinte folyamatosan megtörténik automatikusan az 1gigás netre való átállás, ami azért furcsa mert eszköz nélkül hogyan jönne gigás net?

sima lan kábel van behúzva a lakásba.

2018. júl. 29. 16:54
 10/21 anonim ***** válasza:

Száloptikát húz mint ahogy a többi cég is. Igaz hogy feleslegesen mert még a garantált minimum sávszélességet se tudják biztosítani. Ahhoz amit valójában nyújt a digi elég lenne egy cat5 kábel is.

Több digi előfizető cégnek rendszergazdáskodok és fejlesztek szoftverket és mindenhol ezeket tapasztalom. Az 1 Gbps csak marketing. Csak papíron annyi. Más cégeknél is így van.

Ezek miatt felesleges várnod. Örülj ha egyáltalán van internet. :)

2018. aug. 1. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!