Miért nem lehet olyan filmet feltölteni amit letöltöttem?
"Miért nem lehet olyan filmet feltölteni amit letöltöttem?"
Mert:
* nem te vagy a mű szerzője
* a szerző Neked nem adott engedélyt a többszörözésre és a nyilvánossághoz való közvetítéséhez
"A többszörözés joga
18. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét többszörözze, és hogy erre másnak engedélyt adjon.
...
A terjesztés joga
23. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét terjessze, és hogy erre másnak engedélyt adjon."
Forrás: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról ( [link] )
"ha nem lehet olyan filmet feltölteni ami nem az enyém akkor mi értelme azoknak az oldalaknak amiket video feltöltésre hoztak létre?"
Mert vannak emberek, akik SAJÁT tartalmat képesek létrehozni: oktatási tananyagot, vlogot, termékbemutatót, saját művet (vagy más művének feldolgozását), stb...
"Mármint ki akar személyes nyári vakációs videót megosztani olyanokkal akiket nem is ismer ? Miért akarna bárki is feltölteni egy családi videot egy olyan portálra ahol bárki bármikor megnézheti a világ bármely pontján?"
Mert az emberek szeretik másokkal megosztani élményeiket - pláne, hogy van némi irigység is a képletben ("ha XY kirakta a nyaralási fotóit, akkor én miért ne?")
Nem csak a film és a vakációs családi videók léteznek ember!
Nézz körül a YouTube-on és ezeken kívűl még rengeteg féle nem jogvédett tartalmat fogsz látni.
"Mármint ki akar személyes nyári vakációs videót megosztani olyanokkal akiket nem is ismer ? Miért akarna bárki is feltölteni egy családi videot egy olyan portálra ahol bárki bármikor megnézheti a világ bármely pontján?"
Huuuhh. kérdező ... ne menj be Instagramra. Egy egész világ fog benned összeomlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!