Egy gamer aki nagyon sok játékot tölt le milyen internet csomagot választ?
A tobbseg vezetekes netet hasznal, ami korlatlan alapbol.
Joforman csak az hasznal mobilnetet, akinel nem elerheto normalis kabeles megoldas.
Jó, de ezt még lehet szépíteni. Pl. én olyan 50GB-ot 8-12 órán keresztül töltök mindezt azért, mert amúgy meglenne 8 óra alatt, csak ennek feltétele, hogy senki se youtube-ozzon itthon különben csökken a letöltési sebesség. Bár lényegtelen, mert ha letöltenék használhatatlan lenne arra az időre a kapcsolat, mivel a letöltés elvinné a teljes sávszélességet és a hálózat válaszidejét percekben lehetne mérni, szóval nap közben korlátozva, este, de inkább hajnalban már maxon mehet. Kirúghat akár több, mint fél napra is 50GB letöltése, na. Papíron 30MBit/s a letöltési sebességünk, de amúgy az valójában olyan 12MBit/s, azaz 1.5MB/s (MBit--->MB=12/8 vagy 12*0.125). Ami ebben rossz, hogy nem tudunk váltani nagyobb sávszélességre mivel nincs kiépítve a hálózat, sőt, a válaszideje is borzasztó terhelés mellett. Élvezet online játszani mikor valaki nekiáll videózni... Hogy a feltöltést meg se említsem... 1MBit/s (0.125MB/s).
A játékokkal általad leírt módon sokat foglalkozó emberek biztosan optikai hálózatot használnak és 1000MBit-es csomagra fizetnek elő. Annak már alacsony a válaszideje és lehet vele simán stream-elni játék közben, ami pl. az én internet kapcsolatommal lehetetlen volna. Persze a garantált letöltési és feltöltési sávszélesség jóval alacsonyabb, de ez azért van, mert nem tudják a névleges (1000) sávszélességet biztosan tartani mindig, előfordul sajnos, hogy hiba lép fel. Ettől függetlenül számoljunk úgy, hogy az esetek többségében az 1000MBit az 1000MBit. Ez 125MB/s letöltési sebességet jelent, tehát egy 50GB-os tartalomnak kb. 7 perc alatt (125*60=7500MB/perc--->51200/7500=6.8) lent kell lennie. Még ha nem is jön stabilan 125MB/s-al a tartalom, akkor is olyan 15 percen belül tuti lent van az az 50GB, ami nekem a legjobb esetben is 8 órát vesz igénybe. Remélem érezhető a kontraszt. Ami ebbe a folyamatba még beleszólhat az a PC felszereltsége. Ehhez már kell egy modernebb processzor, illetve egy olyan adattároló, ami ki tudja írni ilyen gyorsan az adatot. A feltöltési sebesség már lehet kisebb a letöltési sebességnél, ami amúgy gyakori dolog. Ezt leszámítva már a feltöltési sebesség is elég magas ahhoz, hogy ne órákat kelljen eltölteni egy 100-200MB méretű videó feltöltésével. Ahogy elnézegetem, 200MBit-et kínálnak feltöltési sebességnek, ami 25MB/s-ot jelent, tehát az említett 200MB-os tartalmat kerek 8mp alatt feltölti. 50GB-nál maradva, kb. fél óra még visszatöltöd azt, amit előtte 7 perc alatt leszedtél. Ezért használják a nagy gamer-ek ezt az adatcsomagot, látszik a levezetésemből, hogy kegyetlenül gyors és ráadásul stabil, alacsony a válaszideje.
Ahogy azt előttem említették, nem fix adatlimites csomagokat vesznek igénybe ilyen felhasználáshoz, hanem korlátlan adatlimites, de fix fel/letöltési sebességgel rendelkező adatcsomagokat. Bár a 4G miatt az adatlimites csomagoknak is van egy sebességkorlátja, de az a 4G technológia maximuma (akkor nem max, ha korlátoznak adatforgalom túllépés miatt). Amúgy léteznek korlátlan mobil csomagok, de azokat telefon beszélgetéshez kötik, tehát valahányszor hívást kell kezdeményezned, illetve tiltják a router-ekben való felhasználásukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!