Bár gányolás, de működhet ez a színsorrend?
A lakásban 2 router van, Az egyik router tökéletesen megy, a másikról viszont csak múltidőben mondható ez el. Kábelteszterrel néztem, az 1-es és a 7-es szál nem kommunikál. Lecseréltem a csatlakozókat, de az eredmény nem változott, szóval máshol van megtörve. Mivel kb 25m utp-ről van szó, így gondoltam nem cserélem ki, hanem csak átvariálom, ugyanis 100-as routerhez megy, annak meg elég a 4 szál. Figyelve az érpárokra a következőt gondoltam:
Zöldfehér-zöld-kékfehér-barna-barnafehér-kék-narancsfehér-narancs
Tehát 12345678-ból az 1 és a 7 nem működik, 1236-ot használna a router, az átvariálás után pedig az 5 és a 7 nem működne, de az úgy is elhanyagolható. Működhet?
Normál esetben a 100mbit a narancs és zöld érpárokon megy. Ha valamelyik érpárt kiváltod a kék vagy barna párossal, az működhet, bár meg kell jegyezni, hogy utóbbi kettő csavarása másmilyen.
Arra figyelj, hogy ha pl egy zöld-kékfehér párosítást csinálsz, az jó eséllyel nem fog normálisan működni, mert összeszedi a zajt.
Nagyon egyszerű kiszűrni.
Feszültséget vezetsz be az erekbe, és fáziskeresővel nézed, hol gyengül vagy szakad meg.
A feszültség betáplálása szabályozható legyen, ugyanis magas feszültség esetén áthúzhat az többi érre, így a hibakeresést ellehetetlenítve.
Majd kivágod a hibás részt, és vagy átforrasztod vagy toldod erre való csatlakozóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!