A wifi csatlakozva, de miért nincs internet? (többi lejjebb)
Figyelt kérdés
Na szóval, van egy Acer laptop, meg egy tp-link router. A router szimultán tudja a dualbandet. A laptop azt csinálja 2,4 Ghz-en hogy csatlakozik de nincs imternet, míg az összes többi telefonon laptopon van net. Majd át megyek 5 Ghz-re, azzal már jó, de annak meg gyenge a hatóköre itthon. Elővettem és beüzemeltem egy régebbi sima 2,4 Ghz-es Asus routert, érdekes módon azzal tökéletesen működik a laptop, de azt a routert meg pláne nem tudom használni mert nagyon gyenge a lefedettsége, itthonra nem jó. Mit kéne állítanom a routeren, mert biztos nem a laptoppal van a baj.2018. máj. 17. 18:52
1/7 anonim válasza:
Kezdjük ott ha tud a router 5ghz-t akkor miért nem azt használod? Bármint az sokkal gyorsabb. A kérdésre válaszolva pedig ha mindenhol máshol jó akkor a laptoppal lesz a baj. Pl: rossz driver, statikus ip vagy rossz ip-t kapsz. De azt sem kizárt hogy tiltva vagy a wifi-ről, vagy éppen router oldalról oszt ki neked érvénytelen fix ip-t.
2/7 A kérdező kommentje:
Azért nem az 5ghz-et használom mert a szobámba épphogy csak eljut, de ezt le is írtam, drivert is lefrissítettem már, az ip is dinamikusra van beállítva, de hogyha más sima 2,4es routerrel meg jó akkor mégis mi a bánat baja lehet?
2018. máj. 17. 19:41
3/7 A kérdező kommentje:
A saját wifimről meg táncsak nem tiltom ki magam.
2018. máj. 17. 19:42
4/7 anonim válasza:
nyisd meg a parancssort (start > keresés > "cmd") > "ipconfig" parancs mit ír?
5/7 A kérdező kommentje:
Windows IP Configuration
Ethernet adapter Ethernet:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Wireless LAN adapter Helyi kapcsolat* 2:
Wireless LAN adapter Helyi kapcsolat* 3:
Wireless LAN adapter Wi-Fi:
Link-local IPv6 Address . . . . . : xy
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : xy
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : xy
Default Gateway . . . . . . . . . : xy
xy -okat én írtam, mert gondolom azokat a címeket csak nekem kéne látnom xD
2018. máj. 17. 20:19
6/7 anonim válasza:
Igazából kiírhatod mivel lan címek. valahogy így kellene kinéznie: ipv4: 192.168.0.xx, default gateway : 192.168.0.1, subnet mask: 255.255.255.0 vagy ipv4: 192.168.1.xx, default gateway : 192.168.1.1, subnet mask: 255.255.255.0 illetve ha a címekkel mindek oké akkor próbáld meg beállítani a dns-t 8.8.8.8-ra.
7/7 A kérdező kommentje:
Google dns-ét használom évek óta, úgy oldottam meg ezt az egészet hogy vettem egy 5 gigahertzes repeatert aztán ott rohad el a 2,4 :D
2018. máj. 18. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!