Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Régen más volt az internet?

Régen más volt az internet?

Figyelt kérdés

Úgy emlékszem, sokkal jobb volt,sokkal jobban rá lehetett keresni dolgokra és több mindent kiadott. Most elég sok fals dolog jön ki.

Többen panaszkodnak,hogy mem olyan,mint régen.

2018. máj. 2. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is így van! A SEO, meg az utóbbi időben bevezetett AI alapú, önállóan tanuló algoritmus egyre inkább a visszájára fordul, és egyre több az irreleváns találat! Nyilván ez annak is köszönhető, hogy nagyságrendekkel több manapság a weboldal, és évről-évre növekszik a számuk, de azért mégsem magyarázható ezzel ez a jelenség.

Régebben alig használtam az operátorokat (mint pl. a -, az OR, vsgy az idézőjelezés), és így is megtaláltam mindent, most meg olyan gyenge találatok jönnek ki ezekkel is, hogy hihetetlen. A múltkor pl. egy régi PHP-Nuke-s oldalhoz kerestem egy hasonló CMS-t, és az egy dolog, hogy ilyesmik nem nagyon vannak már, de ami van, azt is alig lehet megtalálni.

2018. máj. 2. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű okra vezethető vissza: régen kevesebb volt az idióta a neten. Akinek volt gépe és net kapcsolata, az azért valamennyire értett is a dologhoz. Ma meg már az is a neten lóg, aki olyan sötét, hogy a negró is világít a szájában. Pontosan ezért van rengeteg trágya weboldal, meg egy csomó olyan, ami SEO terén jól össze van rakva, de csak az idióták lehúzására megy.

És hiába fejlődtek a keresőmotorok, a sok szemét közül nehezen válogatják ki az értékes tartalmat.

Ettől függetlenül azért a Google még mindig sokszor kitalálja, mit is akarok keresni és azt adja be, amit keresek. Az viszont tény, hogy míg régen az első találat kb. pont az volt, ami nekem kell, addig manapság a második oldalig is el kell néha menni, hogy a megfelelő oldalt megtaláljam.

2018. máj. 2. 11:21
 3/4 CspCsj ***** válasza:

A "régen minden jobb volt" abból adódik, hogy a rossz dolgok többségét az ember elfelejti, és csak a jó emlékek maradnak meg, - mivel inkább a jó dolgokra emlékszünk, így azok vésődnek be.

A másik pedig, - ahogy már írták, - hogy az internet népszerűségével a felszínes és hamis tartalmú weboldalak száma emelkedett meg ugrásszerűen, mivel szinte mindenki az "ingyen" tartalmakat keresi.

Az értékes tartalom sok befektetett munkát jelent, ezt pedig senki sem csinálja ingyen. (vagy legalábbis gyakran) Az ilyen weboldalak száma nem igazán lesz több, - sok meg is szűnik, vagy nagyon ritkán frissítik.

2018. máj. 2. 11:55
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

...így talán nem leszel árucikk a nagy testvér keresőoldalán (Google).

2018. máj. 2. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!